Evenimentul Istoric > Articole online > Schimbul de mesaje dintre masoni și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Articole online

Schimbul de mesaje dintre masoni și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Chiar în aceste zile, un set de documente făcute publice de UGLE demonstrează din nou această legătură.

E vorba de două hârtii, cu texte scurte și pe înțelesul tuturor. Prima, datată 2 decembrie 2019, și este semnată de Alteța Sa Ducele de Kent, Marele Maestru al Marii Loji: ”Cu ocazia aniversării a o sută de ani de când Majestatea Sa regretatul Rege George al VI-lea a fost făcut mason în Loja Navy nr. 2612, toți francmasonii din Marea Lojă Unită a Angliei transmit salutul loial Majestății Voastre.”

Mesajul este însoțit de fotografia defunctului Rege cu regaliile masonice.

Cel la care face referire Ducele de Kent este nimeni altul decât tatăl Reginei Elisabeta a II-a  a Marii Britanii. Numit Prințul Albert, până la încoronarea ca George al VI-lea, era născut la 14 decembrie 1895, adică la inițierea în masonerie avea 24 de ani. Inițierea în Loja Navy nu este întâmplătoare, Albert luptând în Primul Război Mondial în cadrul Marinei Militare Regale, dar, în 1919, era deja civil, student la economie.

După ce fratele său, Eduard, va abdica, din dragoste pentru o actriță americană, el preia tronul. A condus Anglia din 1936 până în 1952.

Al doilea document este răspunsul Reginei la mesajul Ducelui. Ea mulțumește pentru cuvintele trimise și transmite, la rândul său, urările cuvenite.

Deși simple în aparență, cele două documente au o puternică valoare simbolică.

Registration

Aici iti poti reseta parola