Evenimentul Istoric > Articole online > Scandal uriaș. Familia Regală britanică, acuzată de rasism de nora-actriță a Prințului Charles
Articole online

Scandal uriaș. Familia Regală britanică, acuzată de rasism de nora-actriță a Prințului Charles

În debutul discuţiei sale cu Oprah Winfrey, Meghan Markle a confirmat că nu a fost plătită pentru acest interviu, infirmând astfel o serie de informaţii apărute în presa americană potrivit cărora fostul cuplu princiar ar fi primit 7 milioane de dolari.

Totodată, Meghan a spus că interviul a fost realizat într-o manieră deschisă şi că nu a existat o listă de întrebări care să fie „interzise”, relatează Agerpres.

Totodată, Meghan a rememorat momentul în care a întâlnit-o pentru prima dată pe regina Elisabeta a II-a şi a mărturisit că a fost surprinsă atunci când prinţul Harry i-a spus că trebuia să facă o reverenţă atunci când urma să o salute pe suverana britanică.

„Nu m-am gândit că acest lucru se petrecea şi într-un cadru privat. I-am spus: ‘Dar este bunica ta’. El mi-a răspuns: ‘Este regina’. Acela a fost cu adevărat primul moment când am început să înţeleg”, a declarat Meghan Markle.

„Nu ştiu cum ar putea ei să se aştepte după atât de mult timp că noi vom continua să păstrăm tăcerea dacă se dovedeşte că există un rol activ pe care familia regală îl joacă în propagarea unor afirmaţii false despre noi”, a continuat soţia prinţului Harry.

Oprah Winfrey le-a dezvăluit telespectatorilor americani că a contactat-o pe Meghan în speranţa realizării unui interviu înainte de nunta cuplului, dar, atunci, propunerea ei a fost respinsă.

„Acum am trecut prin multe lucruri, avem multă experienţă de viaţă după tot ce s-a întâmplat.

Şi, totodată, acum avem posibilitatea să facem propriile noastre alegeri, în sensul că pe atunci nu puteam să îţi răspund afirmativ, în sensul că nu era alegerea mea”, a adăugat Meghan.

„Ca adult care a dus o viaţă cu adevărat independentă până atunci, am constatat pe urmă că am intrat într-un fel de construcţie care era… diferită de ceea ce îşi imaginează oamenii că ar fi”, a mai spus ea.

Meghan Markle i-a dezvăluit prezentatoarei Oprah Winfrey că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, prinţul Harry, anumite îngrijorări legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie, relatează revista Variety.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, care este metisă – mama ei este afro-americană, iar tatăl este caucazian -, a mai spus că a fost naivă înainte de a deveni un membru al familiei regale britanice în urma căsătoriei sale cu prinţul Harry şi că, după nunta lor din 2018, a sfârşit prin a avea gânduri suicidare şi de automutilare.

Ea afirmat şi că a solicitat ajutor din partea casei regale şi a evocat posibilitatea unei internări într-o clinică medicală. „

„Mi s-a spus că nu puteam să fac acest lucru, pentru că nu ar fi benefic pentru instituţie”, a dezvăluit Meghan.

În acelaşi interviu, Meghan a dezvăluit că al doilea copil al cuplului va fi o fetiţă, care se va naşte în vara acestui an.

Ea a mai spus că fiului lor Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale.

„Ei nu au vrut ca el să fie print”, a declarat Meghan în acel interviu difuzat duminică seară de CBS.

„Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte”, a adăugat fosta actriţă americană.

Meghan a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, spunând că „ar fi foarte vătămător pentru identitatea lor”.

La fel a procedat şi prinţul Harry:

„A fost ciudat. Am fost şocat”.

Ducii de Sussex au explicat retragerea lor din casa regală a Marii Britanii şi plecarea lor în Statele Unite prin presiunea mediatică insuportabilă şi prin lipsa de susţinere dovedită de familia regală.

„Am făcut tot ce era posibil” pentru a rămâne în rândul familiei regale, a afirmat prinţul Harry, explicând că s-a confruntat la rândul lui cu tulburări de natură psihologică din cauza acelor situaţii tensionate.

Harry a dezvăluit că familia lui i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola