Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Scandal internațional după ce un reprezentant al ONU a mulțumit grupării teroriste Hezbollah. Cum a reacționat Israelul
Articole online

Scandal internațional după ce un reprezentant al ONU a mulțumit grupării teroriste Hezbollah. Cum a reacționat Israelul

Scandal internațional după ce un reprezentant al ONU a mulțumit grupării teroriste Hezbollah. Cum a reacționat Israelul

Un oficial al Națiunilor Unite a mulțumit luni unui reprezentant al Hezbollah pentru că i-a făcut un „tur de orizont” al problemelor libaneze, atrăgând reproșuri din partea oficialilor israelieni, potrivit informațiilor Fox News.

Joanna Wronecka, coordonatoarea specială a ONU pentru Liban, i-a transmis pe Twitter mulțumirile sale lui Ammar Moussawi, șeful relațiilor internaționale ale Hezbollah, care este desemnată ca organizație teroristă de către Departamentul de Stat.

„Îi mulțumesc domnului Ammar Moussawi de la Hezbolah (sic) pentru un tur de orizont pe teme prioritare pentru #Liban, inclusiv alegerea unui nou președinte, funcționarea instituțiilor statului și impactul evoluțiilor regionale și internaționale asupra țării”, a scris Wronecka.

Mai mulți oficiali israelieni au criticat mesajul

„Este real…?”, a scris Joshua Zarka, șeful departamentului de afaceri strategice din cadrul Ministerului israelian al Afacerilor Externe. „Un înalt reprezentant oficial al ONU mulțumește organizației teroriste responsabile de uciderea unui pacificator al ONU pentru ‘un tur de orizont’!!!”.

„Deci, cum e să fii îndoctrinat de un terorist? Vrei să ne împărtășești?”, a întrebat Yaki Lopez, șeful diplomației publice la ambasada Israelului la Berlin.

Israelul consideră că Hezbollah, cu sediul în Liban, este una dintre cele mai imediate amenințări ale sale. În 2006, cele două au purtat un război care a durat o lună.

În august 2022, gruparea teroristă a amenințat că va „tăia” mâinile Israelului, pe fondul tensiunilor legate de o dispută privind frontiera maritimă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola