Evenimentul Istoric > Articole online > Sângeroșii teroriști „The Beatles” susțin că sunt nevinovați
Articole online

Sângeroșii teroriști „The Beatles” susțin că sunt nevinovați

Supranumiţi „The Beatles” de către ostatici din cauza accentului englez al membrilor grupului din care au făcut parte în organizația Statul Islamic, Alexanda Kotey, 36 de ani, şi El Shafee Elsheikh, 32 de ani, au compărut prin legătură video în faţa tribunalului federal din Alexandria, în apropiere de Washington, pledând nevinovat.

Prin intermediul avocaţilor lor, cei doi teroriști au pledat nevinovat şi au cerut să fie judecaţi de un juriu. Ei au renunţat, totodată, la dreptul lor la un proces rapid, în 90 de zile, un obiectiv greu îndeplinit, potrivit tuturor părţilor, din cauza complexităţii dosarului.

„Doresc organizarea unui proces cât mai repede posibil”, dar „este nevoie de timp pentru se face dreptate în acest caz”, a comentat judecătorul T.S. Ellis II stabilind următoarea audienţă la 15 ianuarie.

Până atunci, dovezile – care conţin informaţii confidenţiale – vor fi transmise apărării celor doi, transferaţi miercuri din Irak în Statele Unite şi încarceraţi într-un loc ţinut secret din Virginia.

Cu o zi înainte, un mare juriu i-a inculpat pentru răpirea şi moartea a patru americani: jurnaliştii James Foley şi Steven Sotloff, a căror decapitare în 2014 a fost folosită ca material de propagandă ce a şocat opinia publică, şi lucrătorii umanitari Kayla Mueller şi Peter Kassig.

Celor doi indivizi, care au crescut şi s-au radicalizat în Regatul Unit înainte de a se alătura SI în Siria în 2012, li s-a retras între timp cetăţenia britanică.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola