Evenimentul Istoric > Articole online > Sâmbătă 5 Decembrie 2020 – Vremea în România
Articole online

Sâmbătă 5 Decembrie 2020 – Vremea în România

Înnorări mai accentuate vor fi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde temporar se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m, lapoviţă sau ninsoare.

În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…6 grade în zonele cu ceaţă persistentă în special din sudul Olteniei și în jurul a 14 grade în Banat, Crişana, Maramureş și în Dobrogea.

Minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.

În București, nebulozitatea de plafon jos va persista în special dimineața și cu o probabilitate destul de ridicată și în timpul nopții, când temporar va fi și ceață. Trecător se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori mai ridicate decât cele normale ale datei.

 

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola