Evenimentul Istoric > Articole online > Salutul nazist, pe post de soluţie împotriva pandemiei de coronavirus 2019nCoV
Articole online

Salutul nazist, pe post de soluţie împotriva pandemiei de coronavirus 2019nCoV

Când istoria o ia razna în minţi rătăcite, teama de ridicol dispare ca prin ceaţă.

Un politician de extremă-dreapta din Italia a găsit oportun să ofere o soluţie de prevenire a infectării cu noul coronavirus 2019nCoV, provenit din China.

În opinia sa, folosirea  salutului fascist în locul tradiţionalelor strângeri de mână reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a infecţiilor cu noul tip de coronavirus.

Sugestia făcută de Ignazio La Russa, fost ministru al Apărării şi în prezent vicepreşedinte al Senatului italian, s-a dorit a fi o glumă. Este şi cazul, în plină panică mondială privind o posibilă pandemie de coronavirus!

„Să nu daţi mâna cu nimeni, contagierea e letală. Folosiţi salutul roman, este antiviral şi antimicrobian”, a scris Ignazio La Russa într-un mesaj pe Twitter, la finalul căruia a adăugat trei emoji purtând măşti sanitare.

Deşi mesajul său a fost foarte repede şters de pe Twitter, el a fost remarcat de mulţi utilizatori ai reţelei de socializare.

„Managerul meu pentru social media, Alfonso, a scris un mesaj sarcastic pe contul meu, dar este posibil ca sarcasmul despre noul virus să poată să pară deplasat, aşadar i-am cerut să îl şteargă”, a explicat La Russa, citat de cotidianul La Repubblica.

Mişcarea antisistem Cinci Stele a publicat pe reţelele de socializare o captură de ecran cu mesajul şters al lui La Russa, însoţită de textul următor: „Un singur cuvânt: Ruşine!”.

La tentativa sa de evitare a unui scandal au apărut imediat şi reacţii. Utilizatorii reţelei de socializare Twitter îl întreabă pe politicianul italian în ce epocă are impresia că trăieşte, iar alţii îi spun, elegant, că ironia este întotdeauna binevenită, fascismul, însă, nu.

Ignazio La Russa, în vârstă de 72 de ani, este membru al partidului Fraţii Italiei, care îşi are originea într-o organizaţie neofascistă – Mişcarea Socială Italiană.

A fost ministru al Apărării în perioada 2008 – 2011 într-unul dintre guvernele conduse de Silvio Berlusconi. 

Registration

Aici iti poti reseta parola