Să-i spunem La mulți ani Celui Greu de Ucis

 

S-a născut la 19 martie 1955, în Idar-Oberstein, Germania. Mama de origine germană, Marlene Kassel, iar tatăl american, David Andrew Willis locuiau la o bază militară a Statelor Unite.

La scurt timp după naşterea lui, familia a plecat în SUA, stabilindu-se la Penns Grove, Statul New Jersey.

Aici, viitorul actor Bruce Willis a urmat şcoala gimnazială dar şi liceul. S-a alăturat clubului de dramă din liceu şi în cele din urmă a fost numit preşedinte al consiliului studenţesc.

Gardian la Centrala nucleară

https://agoramag.ro/abonamente

După ce a absolvit liceul, a lucrat ca gardian de securitate la Centrala nucleară de la Salem, New Jersey şi a transportat echipaje de lucru la fabrica DuPont Chambers Works din Deepwater, New Jersey.

Mai târziu, a făcut studii de teatru la Colegiul Universităţii Montclair.

A participat la nenumărate audiţii şi a experimentat, în acelaşi timp, meseria de barman.

A fost „descoperit”, în timp ce lucra într-o cafenea din New York, de un regizor care avea nevoie de un barman pentru un rol mic într-o peliculă, potrivit imdb.com, citat de Agerpres.

Cariera

Ca actor, a debutat pe scenă în piesa ”Heaven and Earth” şi a obţinut, apoi, roluri în diferite seriale TV, precum ”The First Deadly Sin” (1980), ”The Verdict” (1982) şi ”Miami Vice” (1984).

Norocul i-a surâs abia în 1985, când a participat la o audiţie pentru rolul David Addison, în serialul TV ”Moonlighting”, care i-a adus recunoaşterea sa ca actor.

În anul 1988, a jucat pentru marele ecran, înregistrând o nouă reuşită, cu ”Die Hard”.

Marele succes a venit în 1994, rolurile din ”Pulp Fiction” şi ”Nobody’ s Fool” înregistrând cote maxime de audienţă.

În acelaşi an, a apărut pe ecrane ”Color of Night”, iar în anul următor, ”Die Hard with a Vengeance” şi ”Four Rooms”. A urmat în 1997, ”The Fifth Element”, apoi ”Armageddon” (1998), ”The Sixth Sense” (1999).

Pe lângă rolurile sale actoriceşti, Willis a produs ”Hostage” şi ”The Whole Nine Yards” şi a fost producătorul executiv pentru ”Breakfast of Champions”, o adaptare după best-seller-ul lui Kurt Vonnegut.

Împreună cu fratele său, David Willis, şi partenerul de afaceri Stephen Eads, este co-fondator al Willis Brothers Films, o companie de producţie de film cu sediul în Los Angeles, potrivit www.cinemagia.ro.

Muzicianul

Pe lângă cariera de actor, Bruce Willis şi-a dezvoltat şi cealaltă latură artistică, cea de muzician, colaborând la câteva albume şi apărând în numeroase show-uri de televiziune. Bruce Willis este dublu câştigător al premiului Emmy, în 1987, pentru pelicula ”Moonlighting” şi, în 2000, pentru pelicula ”Friends”. De asemenea, este laureat al premiului Globul de Aur în 1987 pentru pelicula ”Moonlighting”.

A fost căsătorit cu actriţa Demi Moore, între 1987-2000, şi are trei fete Rumer (n. 16 aug. 1988), Scout (20 iul. 1991) şi Tallulah (3 febr. 1994). A fost logodit cu actriţa Brooke Burns până în 2004. În 2009, s-a recăsătorit cu modelul Emma Heming. Cuplul are două fiice, născute în aprilie 2012 şi mai 2014.