Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Să facem cunoștință cu Christina Onassis care ar fi împlinit astăzi 70 de ani
Articole online

Să facem cunoștință cu Christina Onassis care ar fi împlinit astăzi 70 de ani

Christina Onassis s-a născut cu un defect de vedere, iar la vârsta de 17 ani a suferit o operaţie de chirurgie plastică. Copilăria şi primii ani de educaţie i-au fost marcaţi de divorţul părinţilor, despre care s-a relatat mult în presa vremii.

Onassis s-a căsătorit pe 28 decembrie 1946 cu Athina Livanos, fiica lui Stavros Livanos, magnat al transporturilor.

Fiul lor, Alexander (30 aprilie 1948 – 23 ianuarie 1973), și fiica lor Christina se nasc la New York.

După divorțul lor, Athina se căsătorește cu John-Spencer Churchill, marchiz de Blandford. Mai târziu ea se va căsători cu Stavros Niarchos, fostul soț al surorii ei decedate și rivalul lui Onassis în domeniul transporturilor.

În ciuda faptului că amândoi erau căsătoriți, Onassis și soprana Maria Callas au avut o aventură de notorietate publică.

Potrivit publicației Greek Fire, în urma acestei aventuri ar fi rezultat și un copil, un băiat, ce a decedat la scurt timp după naștere, pe 30 martie 1960. Onassis și-a încheiat aventura prin căsătoria cu Jacqueline Kennedy, văduva președintelui american John F. Kennedy, căsătorie ce a avut loc la data de 20 octombrie 1968.

La moartea fiului său Alexander într-un accident de avion, Onassis s-a dus la Paris, unde Callas trăia dupa retragerea din viața artistică.

„Dacă fiul nostru ar fi trăit…”, ar fi spus Callas, referindu-se la copilul pe care cei doi se presupune că l-ar fi avut împreună în 1960. Onassis nu și-a revenit niciodată în urma acestei pierderi.

Christina s-a mutat la Londra, unde urmează cursuri de modelling la Colegiul „Queens”, însă după câteva luni renunţă. Ulterior, se reprofilează şi se îndreaptă spre o carieră în afaceri.

La început, a lucrat alături de tatăl său ca secretară, pentru ca apoi să devină un prosper om de afaceri.

După moartea tatălui, a moştenit o avere estimată la un miliard de dolari, din care jumătate a investit-o punând bazele fundaţiei „Alexander Onassis”.

A murit la Buenos Aires, în Argentina, la 19 noiembrie 1988.

Registration

Aici iti poti reseta parola