Evenimentul Istoric > Articole online > S-a vindecat de COVID-19 la 103 ani după ce trecuse și prin gripa spaniolă. Care spune că e secretul
Articole online

S-a vindecat de COVID-19 la 103 ani după ce trecuse și prin gripa spaniolă. Care spune că e secretul

Ada Zanusso, o femeie din nordul Italiei, care va împlini vârsta de 104 ani în luna august, a învins maladia infecţioasă COVID-19, cauzată de noul tip de coronavirus.

„Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine”, a declarat Ada Zanusso, citată de acelaşi cotidian Italian, potrivit Agerpres.

Potrivit unuia dintre cei patru fii ai ei, Giampiero, care a ţinut legătura cu mama lui prin intermediul apelurilor video, Ada Zanusso „citeşte în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă şi vrea întotdeauna să ştie ce facem”.

Încă două centenare au supraviețuit

„Acum s-a recuperat bine şi medicii sunt de părere că ea este cea mai vârstnică persoană din lume care s-a vindecat de COVID-19”, a adăugat fiul ei, citat de tabloidul britanic The Sun.

Ada a supravieţuit şi pandemiei de gripă spaniolă din perioada 1918 – 1920.

Alte două femei care au împlinit de curând vârsta de 103 ani s-au vindecat de COVID-19: Zhang Guangfen, din oraşul chinez Wuhan, şi o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, au adăugat jurnaliştii de la The Sun.

Registration

Aici iti poti reseta parola