Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > S-a căsătorit cu cel care o violase în filmul Rocco si frații săi. S-au despărțit, dar nu au divorțat niciodată
Articole online

S-a căsătorit cu cel care o violase în filmul Rocco si frații săi. S-au despărțit, dar nu au divorțat niciodată

Una dintre marile actrite ale Frantei a devenit vedetă internațională în 1960, când a jucat în lung-metrajul „Rocco si frații săi”, regizat de Luchino Visconti.

În acea peliculă, Annie Giradot o interpreta pe Nadia, o frumoasă prostituată de care erau îndrăgostiți doi frați, Rocco (interpretat de foarte tânărul și extrem de atrăgătorul Alain Delon) și Simone (Renato Salvatori).

Stăpânit de furie și gelozie, Simone o violează pe Nadia chiar în fața lui Rocco.

Interesant este că, în ciuda relației violente din film, Annie Girardot și Renato Salvatori s-au îndrăgostit pe platoul de filmare de la „Rocco și frații săi”, în scurtă vreme cei doi oficializându-și relația.

Actorul italian s-a dovedit însă a fi un soț pătimaș și iute la mânie.

Desele ieșiri violente ale lui Renato au dus la separarea lor, deși nu au divorțat niciodată.

Cei doi au o fată, Giulia, care, împreună cu fiica ei, Lola Vogel, a stat lângă actriță până la sfârșit.

Annie Girardot a mai avut o relație complicată cu rockerul Bob Decout, cu care a trăit timp de 13 ani.

Văzut ca un gigolo fără scrupule de către apropiații actriței, muzicianul a fost adesea acuzat că i-a ruinat averea, cariera și sănătatea.

După ce dragostea dintre ei s-a terminat, Bob Decout a publicat în 2010 o carte în care dădea detalii complete despre viața sa alături de actriță.

El povestește inclusiv cum consumau cocaină ca preambul al amorului, drog pe care îl considerau „un filtru al dragostei, o plăcere legată de sexualitate”, aflăm de pe cimegia.ro.

Actrița Annie Girardot s-a născut la 25 octombrie 1931, la Paris, iar copilăria şi-a petrecut-o la Caen.

Deși absolvise o școală de infirmiere, descoperindu-şi vocaţia pentru actorie, a urmat cursurile Centrului Dramatic din Paris, avându-l ca profesor pe Jean Meyer.

În 1954, a studiat Conservatorul. În acelaşi an, a fost distinsă cu un premiu dublu pentru comedie clasică şi modernă, care i-a adus obţinerea unui rol în piesa La locandiera de Carlo Goldoni.

Mai târziu, a intrat la Comedia Franceză, unde a jucat timp de doi ani.

A debutat în cinematografie în 1955, în filmul 13 a table.

Începând din 1962, Annie Girardot a jucat, în paralel, atât în Franţa, cât şi în Italia, unde a turnat mai multe filme cu Marco Ferreri.

În anii ’70, a turnat 50 de filme cu celebrităţi, precum Philippe de Brocca, Édouard Molinaro, Claude Zidi etc.

În scurt timp, a devenit una dintre cele mai talentate şi populare actriţe franceze.

Este şi autoare a două culegeri de amintiri Vivre d’aimer şi Ma vie contre la tienne, dedicate mamei sale.

A fost recompensată de trei ori cu Premiul Cezar.

În iulie 1998, Annie a revenit pe marele ecran, într-un film de Jacques Leduc. În 2005, a fost prezentă şi în ţara noastră, participând la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) desfăşurat la Cluj-Napoca, fiind distinsă cu Premiul pentru întreaga activitate.

A murit la 28 februarie 2011.

Registration

Aici iti poti reseta parola