Rusia se laudă cu racheta hipersonică Zircon

 

Noua rachetă hipersonică de croazieră Zircon a Rusiei a fost lansată pentru prima oară de pe o navă de suprafaţă, traiectoria sa de zbor depăşind 500 de kilometri, a anunţat presa oficială de la Moscova.

Testul a avut loc luna trecută, dar despre el s-a anunţat de abia acum. Racheta a fost lansată de pe fregată „Amiral Gorşkov” (proiectul 22350) din Marea Barenţ şi a lovit o ţintă terestră de pe un poligon din nordul munţilor Ural, a relatat agenţia de presă oficială TASS.

În general, Zircon sunt prevăzute să fie lansate de nave de la o distanţă de 500 km de coastă.

Este pentru prima oară când Zircon este lansată de pe mare, iar testele vor continua până la sfârşitul anului, a indicat pentru publicaţia Vzgliad o sursă din cadrul complexului militar-industrial.

Mândria lui Putin

 

„După încheierea programului de teste de pe Amiral Gorşkov, experimentele cu Zircon vor fi efectuate de pe submarine nucleare”, conform sursei menţionate, citată de Agerpres.

Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizând ca aceasta să atingă o viteză de aproximativ Mach 9 pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit în repetate rânduri la noua generaţie de rachete ale Rusiei, despre care a spus că pot străpunge orice fel de apărare existentă la ora actuală.

Parteneri