Evenimentul Istoric > Articole online > Rusia lui Putin dă cu tifla tratatelor internaționale
Articole online

Rusia lui Putin dă cu tifla tratatelor internaționale

Aprobarea proiectului de lege este de aşteptat să alimenteze îngrijorarea printre apărătorii drepturilor omului în Rusia. În fiecare an, sute de ruşi fac apel la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) în căutarea dreptăţii care, potrivit lor, nu li se face în ţara natală.

Duma de Sta a anunţat într-un comunicat că deputaţii au aprobat în a treia lectură proiectul de lege, înaintat de preşedintele rus Vladimir Putin.

În comunicat se precizează că legislaţia naţională va avea „o prevedere ce va statua că deciziile organismelor interstatale ce vor intra în contradicţie cu Constituţia Federaţiei Ruse nu vor fi puse în aplicare în Rusia”, transmite Agerpres.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie aprobat şi de Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, şi semnat de Vladimir Putin, însă este de aşteptat ca acest lucru să nu pună probleme.

Vladimir Putin a cerut pentru prima dată această reformă în timpul discursului său adresat naţiunii, în ianuarie.

Anul acesta, Rusia a adoptat modificări majore la textul Constituţiei, care îi permit lui Vladimir Putin să candideze din nou de două ori consecutiv pentru preşedinţia ţării, după ce actualul său mandat va expira în 2024.

Registration

Aici iti poti reseta parola