Evenimentul Istoric > Articole online > ”Megxit”. Reuniune de criză a Familiei Regale britanice
Articole online

”Megxit”. Reuniune de criză a Familiei Regale britanice

Harry se va întâlni cu bunica sa în compania tatălui său, prinţul Charles, şi a fratelui său, prinţul William, cu care relaţiile sunt destul de tensionate în ultimul timp, la reşedinţa reginei din Sandringham, în estul Angliei, conform presei britanice, citate de 7sur7.be.

Meghan, aflată în Canada, va „participa” la reuniune prin intermediul unei conferinţe telefonice.

Teme în discuție

Printre subiectele ce vor fi abordate se numără şi stabilirea unei sume de bani pe care prinţul Charles o va oferi cuplului din rezerva sa personală, probabil sub forma unei rente, precum şi situaţia titlurilor regale ale celor doi şi perimetrul tranzacţiilor comerciale pe care Harry şi Meghan vor fi autorizaţi să le facă pentru a-şi câştiga existenţa, susţine Sunday Times.

Harry, Meghan şi fiul lor Archie au petrecut Crăciunul în Canada, iar fosta actriţă americană s-a întors acolo în cursul acestei săptămâni. Conform presei canadiene, Meghan se află la Vancouver, în sud-vestul Canadei.

Regina e mâhnită

Neconsultată şi, conform presei britanice, „mâhnită”, Elisabeta a II-a, 93 de ani, le-a solicitat membrilor familiei să găsească o soluţie de ieşire din această criză provocată de decizia nepotului său, al 6-lea în ordinea succesiunii la tron, de a-şi câştiga independenţa financiară şi de a trăi o parte a anului în America de Nord.

Dorinţa ducilor de Sussex de a continua să trăiască în calitate de membri ai Casei Regale cu atribuţii restrânse şi de a-şi câştiga independenţa financiară reprezintă „un amestec toxic”, conform lui David McClure, autor şi analist specializat în finanţele regale.

Opinia specialistului

„Povestea membrilor de rang înalt ai familiei regale care îşi câştigă singuri banii… Cele două reprezintă un amestec toxic. Astfel de situaţii nu au funcţionat bine în trecut”, a declarat el pentru agenţia Press Association.

„Cum poţi fi pe jumătate înăuntru şi pe jumătate afară? Să-ţi asumi funcţii publice jumătate din săptămână, iar în cealaltă jumătate să fi preocupat să-ţi câştigi în mod independent banii din apariţii tv, conferinţe sau din publicarea de cărţi? Este ceva foarte riscant”, a subliniat el. 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola