Evenimentul Istoric > Articole online > Vila vărului Împăratului, scoasă la licitaţie. Preţul exorbitant cerut pe ea
Articole online

Vila vărului Împăratului, scoasă la licitaţie. Preţul exorbitant cerut pe ea

A construit vila în speranța că aici își va petrece restul vieții alături de iubita sa. Domeniul S’Estaca de pe coasta de nord-vest a Mallorcăi, între satele Deia și Valldemossa, deține 10 dormitoare și oferă spații pentru 20 de persoane. Cele șapte clădiri împrăştiate pe generosul teren însumează peste 1.000 de metri pătrați locuibili.

Clădirile au o sală de fitness, o zonă de spa, un atelier pentru artiști, un cinematograf, o pivniță de vinuri, o bibliotecă, o piscină din marmură și camere pentru angajați.

Grădinile mediteraneene sunt pline de palmieri, pomi fructiferi, măslini și flori îngrijite. Ludwig Salvator de Habsburg a fost printre primii monarhi care a acordat o atenție sporită pentru îngrijirea mediului.

Din păcate, el nu a putut savura prea multe clipe fericite pe insulă. Se îndrăgostise de verișoara sa arhiducesa Mathilde.

Ar fi dorit să se căsătorească cu ea, însă mâna ei era deja promisă prințului Umberto de Savoia. La 6 iunie 1867, Mathilde (18 ani) a fost prinsă de tatăl ei în timp ce fuma, deși acest lucru îi era interzis. Fata a încercat să ascundă țigara în spatele ei, însă rochia i-a luat foc și a ars de vie în fața întregii familii.

Ludwig a căutat alinarea în Mallorca. La sfârșitul secolului a cunoscut-o pe Catalina Homar și părea că fericirea s-a instalat pe insulă, însă nu pentru mult timp.

În 1905, femeia l-a convins să o lase să viziteze Ierusalimul. Acolo s-ar fi îmbolnăvit de lepră și a murit încă în același an. Deși nu a fost niciodată căsătorit, Ludwig a avut mai multe relații pasagere și copii nerecunoscuţi, dar niciunul dintre aceștia nu a putut să intre în posesia domeniilor din Mallorca.

Conform Der Standard, proprietatea din Mallorca a fost scoasă la vânzare încă din luna mai 2019. Suma de pornire este de 28,9 milioane de euro.  În trecut, proprietatea a aparținut și actorului american Michael Douglas.

Deși este într-o zonă izolată din munții Serra-de-Tramuntana, aeroportul este accesibil în câteva minute cu mașina. Mai mult, deține și un mic port la mare.

MAI MULTE IMAGINI, AICI.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola