Evenimentul Istoric > Articole online > Relaxarea maximă în criza COVID-19. Cea mai veche meserie din lume se poate practica din 1 iulie
Articole online

Relaxarea maximă în criza COVID-19. Cea mai veche meserie din lume se poate practica din 1 iulie

Ministerul Sănătății din Austria a confirmat că se va putea reîncepe activitatea începând de miercurea viitoare.

În Austria sunt înregistrați aproximativ 8.000 de lucrători sexuali. Aceștia au fost extrem de afectați din cauza crizei coronavirus deși aveau dreptul la beneficii din fondul de ajutor acordat de guvernul Austriei, ca angajați independenți.

„Salutăm faptul că munca sexuală este permisă din nou”, a declarat Eva van Rahden, șefa centrului de consiliere pentru lucrătorii sexuali „Sophie” de la Volkshilfe Viena.

„Unele femei au deja programări cu clienții”, a mai spus van Rahden.

Reprezentanții centrului „Sophie” au recunoscut, de asemenea, că ocazional unii dintre lucrătorii sexuali au continuat să lucreze pe străzi, în ciuda interdicției, chiar dacă nu exista o anumită securitate.

Aproximativ 3.500 de lucrători sexuali sunt înregistrați la Viena. O parte din teste trebuie repetate la fiecare șase săptămâni, iar testele de sânge pentru sifilis și HIV trebuie efectuate la fiecare douăsprezece săptămâni, scrie Ziarul Românesc.

Registration

Aici iti poti reseta parola