Putin îi pregătește pe tinerii Rusiei pentru război. A reînființat lagărele de reeducare sovietice

 

Președintele Vladimir Putin a depus joi, la Parlamentul de la Moscova, amendamente la legea educației din Rusia prin care introduce predarea patriotismului și a istoriei celui de Al Doilea Război Mondial, așa cum a lăsat-o Stalin.

Modificările lui Putin încearcă să adauge, la proiectul de lege, „un sentiment de patriotism respect pentru memoria apărătorilor Patriei și realizările eroilor Patriei”, scrie Moscow Times.

Propunerile sale, care au nevoie de aprobarea ambelor camerelor Parlamentului rus, precum și de propria promulgare, urmărește o militarizare a tinerilor ruși, care a stârnit dezbateri publice aprinse.

Lagărele de reeducare militar-patriotice

Putin a înființat o mișcare militară-patriotică a tineretului în 2015 și a creat o direcție patriotică în Armata Rusă în 2018.

Oficialii responabili cu securitate Rusiei au început să trimită tineri delincvenți în lagărele de reeducare militar-patriotice anul trecut, iar militarii au anunțat planuri de a organiza tabere anuale de învățământ pentru liceeni într-un parc tematic militar din apropierea Moscovei.

La începutul acestei luni, Putin a reiterat poziția sa, pe care a afirmat-o de de câțiva ani buni, identificând patriotismul ca fiind ideea națională a Rusiei.