Evenimentul Istoric > Articole online > “Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică” – O carte care distruge percepția publică cum că Sigmund Freud este cel care a inventat psihanaliza
Articole online

“Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică” – O carte care distruge percepția publică cum că Sigmund Freud este cel care a inventat psihanaliza

Toți am auzit de Sigmund Freud. Fondator al psihanalizei, cel care a introdus pentru prima dată noțiuni precum mecanism de apărare sau inconștient în cultura populară. Însă, lipsa sa de acceptare a altor păreri din partea discipolilor săi a făcut să interfereze cu procesul evolutiv al psihanalizei, situație care a dus la ceea ce și-a dorit. Să devină „Părintele psihanalizei”. Dar este oare real acest fapt ?

Distrugerea unor mituri în cartea “Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică”

Mitul conform căruia Sigmund Freud a fost făuritorul psihanalizei este distrus în cartea “Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică” scrisă de Eugen Papadima. Autorul consideră că este o falsă realitate faptul că Sigmund Freud este cel care a descoperit întregul domeniu al psihanalizei, așa cum consideră, în prezent, publicul larg. După spusele autorului, dorința lui Sigmund Freud a fost de a elabora o știință completă care trebuia să nu fie transformată vreodată, motiv pentru care și-a ales în jurul său discipoli care să transmită mai departe propriile concepte.

În cartea “Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică”, Eugen Papadima, primul psiholog care a practicat psihanaliza în România după cel de-al Doilea Război Mondial, explică ce este, dar mai ales ce nu este psihanaliza. Psihanaliza este cunoscută pentru faptul că se ocupă cu unul dintre cele mai nerezolvabile mistere ale lumii, și anume cu natura existenței și funcționării minții umane.

Dacă vrei să înțelegi care este semnificația faptelor ce au loc în subconștient, care sunt efectele proceselor psihice inconștiente asupra trăirilor și gândirii tale, ce se ascunde în inconștientul tău și cum poți scoate acele informații la iveală, înseamnă că ești interesat să înțelegi cu ce se ocupă psihanaliza.

Să fi avut Sigmund Freud dreptate cu ceea ce a descoperit ? Într-adevăr, să fie toate cercetările ulterioare doar niște încercări tardive de a reconstrui concepțiile bine definite de către Freud ? Răspunsurile le puteți afla în cartea “Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică” care este disponibilă acum la punctele de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

Registration

Aici iti poti reseta parola