Evenimentul Istoric > Articole online > PSD vrea să se întoarcă în Europa
Articole online

PSD vrea să se întoarcă în Europa

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor, face o vizită de lucru, luni, la Bruxelles, prilej cu care se va întâlni cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

Președintele PSD se va mai întâlni cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, responsabil cu Pactul Ecologic European, precum şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Atitudini închise, neconstructive şi fără finalitate

„Îmi doresc şi cred că este o necesitate ca PSD să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european.

Trebuie să ne reconectăm la Europa.

Este nevoie să reluăm dialogul şi să consolidăm relaţia cu prietenii şi cu partenerii din familia noastră europeană.

Acesta este drumul PSD, acesta este drumul României!

PSD trebuie să revină la masa dialogului european şi să nu ne mai întoarcem la atitudini închise, neconstructive şi fără finalitate.

Avem obligaţia să facem acest lucru.

Trebuie să pledăm cu demnitate, dar şi cu înţelepciune pentru interesele ţării noastre, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Biroului de presă al PSD.

„Patriotismul” lui Liviu Dragnea

Socialiștii europeni au anunțat în luna aprilie a anului trecut că îngheață relațiile cu PSD, din cauza nerespectării statului de drept.

Liviu Dragnea, în replică, a susținut că repetatele critici de la Bruxelles ar avea de fapt alt substrat: oficialii europeni ar fi deranjați de coaliția PSD-ALDE, „pentru care cuvântul patriotism nu este un moft”.

„Am spus că vor fi costuri foarte mari, că va începe o campanie de demonizarea a mea ultraprofesionistă, cum n-a mai fost niciodată, împotriva nimănui, pentru că sunt interese, în ceea ce privește resursele naturale ale României, în ceea ce privește potențialul agricol al acestei țări – s-a dovedit, doi ani la rând am fost pe primul loc în Europa la porumb și floarea soarelui, în ceea ce privește capacitatea de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești”, a declarat Dragnea.

Registration

Aici iti poti reseta parola