Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Prunc născut în timpul prăbușirii avionului. Fatalitatea care a urmărit necontenit familia ducilor de Hessa
Articole online

Prunc născut în timpul prăbușirii avionului. Fatalitatea care a urmărit necontenit familia ducilor de Hessa

Cinci membri ai familiei ducale de Hessa se îmbarcă în noiembrie 1937 în avion, ca să ajungă mai repede la Londra, unde marele duce de Hessa trebuia să se căsătorească cu o tânără englezoaică din înalta societate.

Lângă Ostenda, avionul se prăbușește, în împrejurări nelămurite nici până astăzi, și toți pier în flăcări.

Una dintre ducese, însărcinată, a născut probabil prematur în clipa căderii avionului, deoarece printre rămăsițele găsite erau și ale unui prunc nou-născut.

De un veac și mai bine o fatalitate cruntă urmărea necontenit familia ducală de Hessa.

Cel dintâi membru important al familiei a murit de o boală misterioasă care l-a țintuit la pat mai mult de 30 de ani.

Câțiva dintre copiii lui au murit pe neașteptate, din cauza unor crize de hemofilie, boală fără leac.

Un scurt răstimp nenorocirile au părut că s-au abătut aiurea și una dintre principesele de Hessa, Elisabeth, face o căsătorie strălucită.

Devine soția marelui duce Serghei, unchiul țarului Nicolae al II-lea.

Dar în februarie 1905, marele duce, în exercițiul funcțiunii sale de guvernator al Capitalei, piere sub o bombă aruncată de un nihilist.

Elisabeth de Hessa strânge cu mâinile ei resturile celui cu care cu câteva clipe mai înainte era marele duce Serghei și se retrage, după câteva săptămâni, într-o mănăstire.

Din mănăstire n-a mai ieșit decât în 1918, spre a fi executată împreună cu familia imperială, alături de ultima împărăteasă a Rusiei, care era sora ei, născută Alice de Hessa.

Moartea cumplită a surorilor sale întunecase mințile principelui Ernest Ludovic.

Dacă se rosteau în fața sa numele celor dispăruți, principele devenea furios.

De altfel, de la război și până a închis ochii în 1937, prințul n-a mai intrat niciodată în camerele unde au locuit surorile sale.

Soarta a fost parcă mai blândă cu el. L-a scutit de a afla vestea morții soției sale, fiului, nurorii și nepoților, în cumplita tragedie aviatică.

 

Sursa: Ilustrațiunea Română din 1 decembrie 1937

 

Registration

Aici iti poti reseta parola