Evenimentul Istoric > Articole online > Prognoza meteo 12 noiembrie 2020
Articole online

Prognoza meteo 12 noiembrie 2020

Temperaturile se vor încadra între 4 și 12 grade Celsius, și sunt considerate normale pentru această perioadă a anului.

La munte vremea va fi mai plăcută și abia seara se va înnora în masivele vestice unde vor fi precipitații. Temperaturile maxime sunt în scădere.

Banat

În Banat, valorile termice nu vor avea variații semnificative; media maximelor va fi între 11 și 13 grade, iar a minimelor între 3 și 5 grade.

Crișana

Mediile termice nu vor avea variații importante, dar vremea se va răci ușor, astfel încât, de săptămâna viitoare, media maximelor se va situa în general între 5 și 7 grade, iar a minimelor va fi în jurul a 0 grade.

Transilvania

În această zonă a țării, meteorologii anunță că trecător și pe arii restrânse vor fi posibile burnițe în prima săptămână și ploi slabe în cea de-a doua.

Maramureș

Media temperaturilor minime va depăși ușor 0 grade spre finalul săptămânii, iar în următoarea săptămână va coborî sub pragul de îngheț și se va situa în general între -1 și -3 grade.

Moldova

Din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de 2 grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variații în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepție va face sfârșitul primei săptămâni și perioada 18-21 noiembrie cand sunt semnale că se pot extinde ca arie.

Dobrogea

Nopțile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenței unui plafon noros în general persistent, sau a prezenței ceții, ceea ce va determina medii de 6…8 grade în intervalul 9…14 noiembrie, apoi vor scădea ușor, la valori mediate între 2 și 4 grade în perioada 15…22 noiembrie.

Muntenia

În această regiune a țării, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4-6 grade.

Oltenia

Minimele nopților vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în intervalul 10-15 noiembrie, cu medii de 4-6 grade, apoi vor marca și acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0-1 grad.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola