Evenimentul Istoric > Articole online > Primul șef de stat american care a ținut o conferință de presă televizată în direct (VIDEO)
Articole online

Primul șef de stat american care a ținut o conferință de presă televizată în direct (VIDEO)

Kennedy a citit o declarație pregătită din timp referitoare la foametea din Congo, eliberarea a doi aviatori americani de către ruși și negocierile iminente pentru un tratat de interdicție a testelor atomice.

Declarația a fost rostită de pe un podium din auditoriul Departamentului de Stat.

După ce și-a încheiat speech-ul, a dat cuvântul jurnaliștilor, răspunzând întrebărilor pe teme diverse, în special referitoare la relațiile cu Cuba, dreptul la vot și ajutorul alimentar acordat americanilor săraci, scrie history.com.

Puterea și fascinația media

De la dezbaterea prezidențială televizată cu Richard Nixon în 1960, Kennedy era conștient de enorma putere a presei pentru influențarea opiniei publice.

În acea zi, el a apărut în fața publicului odihnit, în formă și cu un total control al stării sale psihice.

Nixon, de cealaltă parte, nu era la fel de telegenic precum Kennedy și părea agitat și transpirat. Modul în care s-a prezentat a generat mai multe comentarii decât răspunsurile la întrebările moderatorului.

Kennedy știa că, la o conferință de presă televizată, felul în care apărea în fața publicului era cel puțin la fel de important cu ceea ce urma să le spună oamenilor.

În acea zi din 1961, președintele a fost calm și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor cu inteligență și dezinvoltură.

Capacitatea lui Kennedy de a se prezenta cu șarm, inteligență și forță a definit imaginea prezidențială în era media.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola