Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Primul președinte se urcă în elicopter pe 12 iulie
Articole online

Primul președinte se urcă în elicopter pe 12 iulie

Deși elicopterele militare au fost testate încă din 1947, abia după 10 ani un președinte a luat în considerare utilizarea noului apparat de zbor pentru scurte călătorii oficiale către și de la Casa Albă.

Eisenhower a sugerat ideea Serviciului Secret, care a aprobat noul mijloc de transport, văzându-l ca fiind mai sigur și mai eficient decât tradiționala auto-limuzină.

 Escadronul HMX-1 Nighthawks pus în slujba președintelui a fost inițial administrat în comun de armată și corpul marin. În 1976, Marine Corps a preluat toate operațiunile cu elicopterul, scrie history.com.

În timpul celui de-al doilea mandat, Eisenhower a folosit un Bell UH-13-J Sioux pentru a zbura la reședința prezidențială de la Camp David și la ferma sa din Gettysburg, Pennsylvania.

Potrivit Biroului Militar al Casei Albe, președinții de la Eisenhower au folosit Sikorsky VH-3D, cunoscut altfel drept Sea King, pentru călătorii atât în ​​Statele Unite continentale, cât și în străinătate.

Cele mai multe zboruri ale elicopterului prezidențial pleacă și sosesc de pe peluza sudică a Casei Albe.

Elicopterul prezidențial oficial este întotdeauna numit Marine One, la fel cum avionul prezidențial oficial este întotdeauna denumit Air Force One. Marine One și un al doilea elicopter însoțesc acum Air Force One în toate călătoriile prezidențiale.

Registration

Aici iti poti reseta parola