Evenimentul Istoric > Articole online > Primul mesaj al lui Biden în calitate de președinte al SUA
Articole online

Primul mesaj al lui Biden în calitate de președinte al SUA

Preşedintele american Joe Biden şi-a postat miercuri pe contul de Twitter @POTUS primul mesaj de după ceremonia de învestitură.

Primul mesaj postat de noul preşedinte a fost: „Nu e timp de pierdut când vine vorba să răspundem crizei cu care ne confruntăm. De aceea astăzi mă îndrept spre Biroul oval pentru a trece imediat la muncă şi a livra o acţiune curajoasă şi ajutoare imediate pentru familiile americane”.

Vicepreşedintele Kamala Harris şi-a preluat şi ea contul de Twitter, @VP, pe care apar imagini cu ea.

Contul de Twitter oficial al Casei Albe este şi el sub controlul noii administraţii.

La Washington D.C. a avut loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Evenimentul din centrul capitalei federale americane s-a desfăşurat în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare. Ceremonia s-a desfăşurat în absenţa lui Donald Trump.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că o mulţime violentă nu poate răsturna tradiţiile democratice ale SUA, la două săptămâni după asaltul asupra Capitoliului.

„Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată”, a spus Biden în discursul său inaugural.

Preşedintele american şi-a încheiat discursul de învestitură concentrându-se pe un mesaj de unitate, empatie, democraţie şi de depăşire a provocărilor.

Registration

Aici iti poti reseta parola