Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Primul mare frenetic al rock and roll-ului era convins că va ajunge în Iad
Articole online

Primul mare frenetic al rock and roll-ului era convins că va ajunge în Iad

Tehnicile lui de interpretare au fost adoptate mai târziu de alţi artişti piano rock, precum Elton John, Billy Joel şi Ben Folds. Celebrul interpret a stârnit pasiuni nebune în anii săi de glorie, fiind căsătorit de şase ori.

Jerry Lee Lewis s-a născut la 29 septembrie 1935, în Ferriday, statul Louisiana (SUA).

Mama sa l-a înscris la Universitatea Southwestern Assemblies of God din Waxahachie, Texas, asigurându-se că fiul său va cânta de atunci exclusiv în numele lui Dumnezeu.

Dar Lewis mai îndrăzneț din fire, a cântat o interpretare boogie woogie a piesei „My God is Real”  la o adunare bisericească, fapt ce a condus la excluderea lui de la respectivul eveniment.

Pearry Green, pe atunci președintele consiliului elevilor, a relatat cum în timpul unui spectacol, Jerry Lee Lewis a cântat muzică „lumească”. Următoarea dimineață, decanul i-a chemat pe Jerry și pe Pearry în biroul său pentru a-i exmatricula.

Jerry a afirmat la momentul respecitv că Pearry nu ar fi trebuit exmatriculat, deoarece „el nu avea să știe ce va urma ca eu sa fac”.

Ani mai târziu, Pearry l-a întrebat pe Jerry: „Încă mai cânți muzica diavolului?” Jerry a răspuns: „Da. Dar știi, e ciudat că aceeași muzică pentru care m-au dat afară din școală, este muzica care se cântă azi în biserici. Diferența este că eu știu că interpretez pentru diavol, pe când ei nu”.

Renunțând la interpretarea muzicii religioase, Jerry a început să performeze în cluburi din jurul orașelor Ferriday și Natchez, Mississippi.

A devenit parte din noua tendință rock and roll, lansându-și primul său album demo în 1954.

În jurul anului 1955, Jerry a plecat la Nashville, unde a cântat în cluburi încercând să câștige bani.

Conform spuselor unor surse de încredere, inclusiv Johnny Cash, Lewis care era un creștin devotat, tulburat de natura păcătoasă a propriului său material muzical, despre care credea cu fermitate că-l va conduce în Iad.

Aceste covingeri ale lui Lewis au fost expuse și în portretul realizat de Waylon Payne în filmul din 2005 „Walk the Line”, bazat pe autobiografiile lui Cash.

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola