Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Pretty Boy: Viața și vremurile lui Charles Arthur Floyd, Inamicul Public Nr. 1
Articole online

Pretty Boy: Viața și vremurile lui Charles Arthur Floyd, Inamicul Public Nr. 1

După ce John Dillinger a fost ucis, a devenit Inamicul Public Nr. 1 din SUA și a fost oferită o recompensă de 23.000 de dolari pentru capturarea sa, mort sau viu.

Pretty Boy Floyd a fost cunoscut mai ales pentru încăierările sale dese cu poliția și jafurile violente ale băncilor.

Născut în Georgia în 1904, Pretty Boy Floyd a fost arestat pentru un jaf de la mijlocul anilor 1920 și a continuat să jefuiască numeroase bănci după eliberarea sa.

El era iubit de localnicii din Oklahoma, care l-au numit „Robin Hood din Cookson Hills”. După ce a fost acuzat că a luat parte la masacrul din Kansas City, Floyd a fost împușcat și ucis de agenții FBI în 1934.

Tinerețea

Charles „Pretty” Arthur Floyd s-a născut la Adairsville, Georgia, pe 3 februarie 1904. Familia sa, cu mulți copii, s-a mutat la scurt timp în Oklahoma, unde deținea o fermă, dar era extrem de săracă.

Floyd avea să să-și câștige porecla „Choc” pentru că-i plăcea berea Choctaw. El a apelat la crimă pentru a scăpa de sărăcia din epoca Depresiunii, care i-a lovit fatal pe fermieri.

La 20 de ani, s-a căsătorit cu Ruby Hardgraves; au avut un fiu, Charles Dempsey „Jack” Floyd, care s-a născut în timp ce tatăl său executa o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru că jefuise salariile magazinului Kroger din St. Louis, Missouri.

Floyd a primit și porecla „Pretty Boy”, de la o prietenă din Kansas City.

O viață dedicată crimei

La eliberarea sa, Pretty Boy Floyd a ucis un bărbat care a fost acuzat, dar achitat, de uciderea tatălui său.

Cunoscut pentru utilizarea unei mitraliere, Floyd a început să jefuiască băncile din Ohio cu un grup de complici și s-a mutat curând în alte teritorii. Pe parcursul infracțiuniilor sale, ratele asigurărilor bancare din Oklahoma s-au dublat.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola