Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Președintele SUA dă în scris că a văzut un OZN
Articole online

Președintele SUA dă în scris că a văzut un OZN

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, democratul Carter a susținut cu convingere că a văzut un OZN.

El a mergea la o Întâlnire a Clubului Lion în Leary, Georgia, când, în jurul orei 19:30, a zărit ceea ce el numea „cel mai îndrăzneț lucru pe care l-am văzut vreodată” pe cer.

Carter, precum și alte 10 până la 12 persoane care au asistat la același eveniment, au descris obiectul ca fiind „foarte luminos [cu] schimbarea culorilor și aproximativ de dimensiunea lunii”.

Carter a raportat că „obiectul a plutit la aproximativ 30 de grade deasupra orizontului și s-a deplasat spre pământ și a dispărut în depărtare”. Mai târziu, el a declarat unui reporter că, după experiență, a promis că nu va mai ridiculiza niciodată pe cineva care a susținut că a văzut un OZN.

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, Carter a promis că, dacă va fi ales președinte, va încuraja guvernul să facă publice „fiecare informație” despre OZN-uri.

După ce a câștigat președinția, Carter a renunțat însă la acest angajament, spunând că publicarea unor astfel informații ar putea avea „implicații de apărare” și ar reprezenta o amenințare la adresa securității naționale.

Registration

Aici iti poti reseta parola