Evenimentul Istoric > Articole online > Preasfințitul Ignatie îi îndeamnă pe români să boicoteze produsele turcești și să nu mai meargă în vacanțe în țara condusă de Erdogan
Articole online

Preasfințitul Ignatie îi îndeamnă pe români să boicoteze produsele turcești și să nu mai meargă în vacanțe în țara condusă de Erdogan

„În data de 10 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol  a fost transformată în moschee. S-a declarat, cu viclenie, că nu s-a transformat o biserică în moschee, ci un muzeu în moschee.

Această Catedrală, timp de 500 de ani de la zidirea ei, a fost biserică creştină. În 1934 Ataturk o transformă în muzeu. Timp de 84 de ani a fost muzeu, un bun al întregii lumi, patrimoniu UNESCO.

Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee.

Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor. Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine.

La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini.

O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă.

Câţi au luat atitudine? Niciunul! Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, a predicat, duminică, de Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni, conform episcopiahusilor.ro, Preasfințitul Ignatie.

Registration

Aici iti poti reseta parola