Evenimentul Istoric > Articole online > Povestiri balcanice la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Expoziţia poate fi urmărită şi online
Articole online

Povestiri balcanice la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Expoziţia poate fi urmărită şi online

Expoziţia de costume populare „Povestiri balcanice” are loc azi și mâine la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, se arată într-un comunicat al Complexului Naţional „Curtea Domnească” Târgovişte.

„Este o expoziţie realizată cu sprijinul unor colecţionari particulari şi care prin intermediul pieselor originale expuse şi al fotografiilor ne aduce mai aproape zonele etnografice de interes pentru proiectul nostru.

Astfel, am selectat piese în care se manifestă influenţe balcanice şi acestea ne vor purta într-un periplu imaginar de la vest la est, din Banat până în Dobrogea şi pe Drumul Sudului care lega Înalta Poartă pe drumul Balcanilor cu Europa trecând prin Transilvania.

Proiectul nostru este un prilej de a promova un mozaic multicultural care ne îmbogăţeşte spiritual şi sperăm să îi bucure pe vizitatorii palatului de la Potlogi”, se arată în comunicatul Complexului Naţional „Curtea Domnească” Târgovişte.

Solstițiul de vară

Organizatorii evenimentului subliniază că a fost aleasă ziua solstiţiului de vară, 21 iunie, pentru această activitate de promovare a tradiţiilor şi patrimoniului material, pentru că în preajma ei este şi sărbătoarea sânzienelor şi Ziua Universală a Iei.

Este prima expoziţie etnografică găzduită de Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi costumele vor putea fi văzute doar în acest sfârşit de săptămână, dar fotografiile vor fi expuse până la mijlocul lunii iulie.

Imagini din expoziţie sunt postate live pe următoarele pagini: https://www.facebook.com/darassociation/ şi https://www.facebook.com/Povestiri-balcanice-de-la-mozaic-la-vitraliuBalkanic-Tales-103759784608393/, precum şi într-un film ce va fi postat pe canalul de Youtube al Asociaţiei Dar Development.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola