Evenimentul Istoric > Articole online > Povestea mentorului homosexual al Regului Carol al II-lea în noul număr „Evenimentul Istoric”
Articole online

Povestea mentorului homosexual al Regului Carol al II-lea în noul număr „Evenimentul Istoric”

A apărut un nou număr al revistei  „Evenimentul Istoric”. Așa cum și-a obișnuit cititorii, revista prezintă noi povești inedite din istoria României. În acest număr, veți descoperi povestea misteriosului Arnold Möhrlen, educatorul privat, dar și mentorul homosexual șianarhist al Regelui Carol al II-lea, precum și alte subiecte la fel de interesante. Numărul 76 al revistei „Evenimentul Istoric” este disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

 

Povestea misteriosului Arnold Möhrlen, mentorul homosexual și anarhist al Regelui Carol al II-lea

Arnold Möhrlen a fost un educator privat și pedagog elvețian, care s-a aflat în anturajul Familei Regale a României ca preceptor al întâiului născut al Principelui Ferdinand și al Principesei Maria.

Arnold Möhrlen avea niște ideologii socialiste și o orientare sexuală demne de condamnat în acea perioadă.

I-a insuflat Arnold ideologii anarhiste regelui Carol al II-lea? La orientat Arnold Möhrlen spre homosexualitate pe tânărul Carol?  De ce a fost alungat de Regele Carol I?  

Descoperiți toate răspunsurile și secretele din viața privată a familiei regale și a educatorului privat al prințului Carol al II-lea în numărul 76 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

 

Doctorul român Yonah Elian a ajutat la capturarea unui criminal nazist

Doctorul Elian era un evreu de origine română, născut în 1923. Acesta a emigrat în Israel împreună cu soția sa în anul 1950, unde și-a schimbat numele de familie în Elian și și-a adaptat prenumele, din românes­cul Iona, în echivalentul ebraic Yonah.

În 1954, Yonah Elian a fost inclus într-o misiune ultrasecretă pentru a-l captura pe Adolf Eichmann, cel mai căutat nazist timp de un deceniu,supranumit „creierul” a ceea ce s-a numit „Soluția Finală” în procesul de exterminare al evreilor.

 

Cine era de fapt Yonah Elian? De ce a fost ales pentru capturarea criminalului nazist și ce secret ascundea?

Află povestea mai puțin cunoscută a lui Yonah Elian, care a inspirat un film de succes, în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

 

Sub lupa Securității: Lucian Blaga,simpatizant legionar?

Lucian Blaga (1895-1961) a fost un poet, filosof, dramaturg și diplomat român, considerat una dintre cele mai importante figuri ale culturii românești din secolul XX.

Cariera sa de diplomat și om politic din perioada domniei regelui Carol al II-lea l-a transformat în ținta Securității în anii ’50-’60.

Ce include dosarul Securității despre Lucian Blaga? Care a fost rolul scriitorului Mihai Beniuc în acțiunile Securității care îl vizau pe Lucian Blaga? Cum a fost afectată viața și cariera lui Blaga de atacurile publice ale liderilor comuniști?

 

Descoperiți toate răspunsurile și imagini din dosarul Securității despre Lucian Blaga în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

 

 

Canal YouTube Evenimentul Istoric

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.

 

Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!

Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.

Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.

Registration

Aici iti poti reseta parola