Evenimentul Istoric > Articole online > Povestea frumoasei Delilah, iubită de un adolescent și ucisă în ritm de vals
Articole online

Povestea frumoasei Delilah, iubită de un adolescent și ucisă în ritm de vals

Les Reed a murit la vărsta de 83 de ani. El a scris muzica, iar bunul său prieten și partener de creație, Barry Mason a conceput versurile. Oferită la început unui american, P J Prody, piesa ajunge la Tom Jones în decembrie 1967. Încă un nume de englez își leagă numele de Delilah, Elton John, care, aflat atunci la început de drum artistic, e una dintre vocile care ajută corul de la celebrul refren.

Unul dintre cele mai vânate secrete a fost cine este femeia care a inspirat superbul cântec. Mult timp, Mason a susținut că e vorba de o fată pe care a cunsocut-o într-o vacanță, pe când avea 15 ani. Spre deosebire de Delilah din cântec, care este surpinsă de iubit făcând dragoste și apoi e ucisă, Delia ar fi avut o aventură ”de o vară” cu Mason și, la sfârșit, i-a spus că are un prieten și că se întoarce la el. Dacă eroul piesei așteaptă plecarea rivalului, bate la ușă și ”îi șterge zâmbetul” iubitei cu lama cuțitului, Mason s-a mulțumit atunci să plângă.

După un divorț de răsunet, fosta soție a lui Mason, Sally, a dat mai multe interviuri în care a spus că numele nu are legătură cu iubiri din adolescență, ci e ”furat” din legenda lui Samson. Cât despre finalul ales pentru Delilah, el ar fi inspirat din spectacolul ”Carmen Jones”, transpunerea pe jazz a mult mai celebrei Carmen de Bizet.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola