Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Pionerii roșii din URSS, nucleele comunismului periculoase siguranței statului și a societăței. Un articol din 1929
Articole online

Pionerii roșii din URSS, nucleele comunismului periculoase siguranței statului și a societăței. Un articol din 1929

Că era chiar așa o dovedește și un articol publicat în anul 1929 în revista cercetașilor din Cetatea Albă – astăzi în Ucraina (cetatea lui Ștefan cel Mare, teritoriu românesc între anii 1918-1940, 1941-1944, până în 1991 parte a URSS).

Preluând elemente de la cercetașii Rusiei țariste, pionerii sovietici au fost unul din pilonii pe care s-a construit comunismul și îndoctrinarea copiilor din defuncta URSS, modelul fiind preluat la sfârșitul celui de-al doilea război mondial de țările din blocul estic, inclusiv de România:

Cercetășia în URSS

În Rusia Sovietică cercetășia face progrese mari, adunând sub steagurile roșii sute de mii de tineri, de ambele sexe, și propagând în sufletele curate ale copiilor ideile monstruoase ale bolșevizmului. Această mișcare, sub denumirea de „pioneri” este numai după aspectul exterior mișcarea cercetășească.

În realitate însă ideile și devizele pionerilor roșii sunt cu totul contrare cu cele cercetășești.

Pe când cercetașii, din lumea întreagă, propagă ideile frumoase ale educației sănătoase – bazate perespectul legilor, religiei, Patriei și a familiei, pionerii roșii, din contră, luptă pentru distrugerea acestor sentimente nobile și frumoase din sufletul copiilor, dându-le o îndrumare cu totul greșită și hidoasă, distrugând toate aceste sentimente.

Nimic nu poate fi mai urat, în viață această, decât distrugerea sentimentelor naturale și frumoase ale copiilor și otrăvirea lor cu ideile comunismului, în vederea scopurilor monstruoase ale Internaționalei III, care urmărește revoluția mondială prin distrugerea principiilor de conducere a societăței moderne.

Cercetășia capătă de azi înainte o misiune nouă, aceia de a lupta cu acest rău care tinde a se răspândi și în alte țări prin organizarea pionerilor roșii, cari sunt nucleele comunismului și că atare periculoase siguranței statului și a societăței.

Comandanți și cercetași, feriți-vă de agenții Internaționalei a III-a,

cari sunt răspândiți în toate colțurile lumei, cu scopul de a produce revoluția mondială, distrugând statele, religia și familia.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola