Evenimentul Istoric > Articole online > Petre Roman, urmărit din boscheți de cea mai puternică femeie din România
Articole online

Petre Roman, urmărit din boscheți de cea mai puternică femeie din România

Zvonurile că bărbatul care avea să înflăcăreze după Revoluție mințile lucrătoarelor de la APACA și fata Lui Ceaușescu au avut o relație au fost intense în primii ani ’90, dar acum personajele nu mai au decât importanță pentru istorici și nicidecum pentru ziarele de scandal.

Dumitru Burlan a fost locotenent-colonel al Direcției a V-a a Securității, având mai întâi misiunea de a asigura protecția informativă a personalului care deservea reședința soților Ceaușescu din Cartierul Primăverii și apoi de membru al escortei prezidențiale. În această ultimă calitate, profitând de relativa sa asemănare cu președintele, a fost folosit ca sosie a lui Nicolae Ceaușescu.

Cartea a apărut în 2017 la Create Space Independent Publishing Platform.

 

 

–   In mass-media postdecembristă s-a scris despre o relaţie sentimentală şi între domnişoara Zoe şi Petre Roman. Care este adevărul? 

–    Zoe era încă elevă, domnul Petre Roman tocmai terminase liceul. Se întâlneau de obicei în Parcul Herăstrău. Se plimbau de mână în parc. Eu eram într-o maşină şi ţineam legătura prin staţie cu ofiţerii, Stanciu Cornel şi A.M. care se găseau în parc urmărindu- i pe Zoe şi Petre. La un moment dat, sunt întrebat prin staţie: „Unde se găseşte 201?” (era indicativul pentru Zoe, – 202 era in- dicativul pentru Nicuşor). „În Parcul Herăstrău, în apropiere de restaurantul Pescăruş”, răspund. „ Vino la obiectiv (vila din Primăverii) s-o iei şi pe 200, deoarece vrea să meargă şi dânsa să vadă.” Cine era 200? Era Elena Ceauşescu. Am plecat imediat la obiectiv, am luat-o pe „tovarăşa Elena” în faţă, lângă mine, şi ne-am întors în Parcul Herăstrău. Ne-am apropiat cu maşina pe alei cât se poate de mult de cei doi îndrăgostiţi. „Tovarăşa Elena” n-a coborât din maşină ca să vină mai aproape de cei doi şi n-a spus nimic. A stat preţ de 10-15 minute şi s-a uitat la Zoe şi Petre. A fost suficient pentru ca Petre să dispară la studii, la Toulouse, în Franţa. 

–    Despre Nicu Ceauşescu? 

–    După părerea mea, cei mai urmăriţi oameni din timpul lui 

Ceauşescu au fost Nicu Ceauşescu şi Adrian Păunescu. Motivele erau diferite: primul, din considerente părinteşti, pe de o parte, şi pentru a opri ieşirea lui din matcă, pe de altă parte. Al doilea, pentru că ajunsese la o popularitate nepermis de mare încât reprezenta un „atentat la preşedinţie”. Nicu era un adolescent foarte zvăpăiat. Conducea maşina încă de la 12 ani. Intrase în anturajul feminin mai devreme decât ceilalţi băieţi de vârsta lui. Chiar şi viaţa sexuală a început-o mai devreme decât de obicei.

Foto desschidere: Zoe și Elena Ceaușescu evz.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola