Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Peter Niers a scos 24 de feți din femeile însărcinate pentru a-i folosi la magia neagră și a mărturisit 544 de crime
Articole online

Peter Niers a scos 24 de feți din femeile însărcinate pentru a-i folosi la magia neagră și a mărturisit 544 de crime

Născut în 1540, Peter Niers a fost un criminal în serie și canibal german, care a fost executat la 16 septembrie 1581 în Neumarkt, la câțiva kilometri de Nürnberg.

Era și un mare practicant al magiei negre, cu multe abilități supranaturale, și doar cu faima lui teroriza sate întregi.

Pe baza mărturisirilor obținute de la el și de la complicii săi sub tortură, a fost condamnat pentru 544 de crime, inclusiv 24 de feți scoși din femeile însărcinate.

Feții erau folosiți în ritualuri de magie și pentru acte de canibalism.

Nu se știe dacă a ucis de fapt 544 de persoane sau dacă aceasta a fost doar o mărturisire sub tortură.

Peter Niers a fost una dintre figurile de frunte ale unei rețele de tâlhari care călătorea pe teritoriul țării, rețea care își schimba structura – uneori reunindu-se pentru raiduri majore, alteori împărțindu-se în grupuri mai mici pentru a comite jafuri și crime în diferite zone.

Istoricul Joy Wiltenburg scrie:

„Acești tâlhari operau în spațiile din afara orașelor, în special în păduri și munți și de-a lungul drumurilor puțin circulate.

Banda condusă de Niers și Sumer ar fi început în Alsacia, dar, după ce au strâns un grup de douăzeci și patru lângă Pfalzburg, s-au separat pentru a jefui și a ucide.

În consecință, au fost prinși în diferite locuri – unul în orașul imperial Landau, unul la Kirchweyler am Rhein; patru la Strasbourg; nouă la Pfalzburg; și șase la Koblenz”.

Acest mod de operare nu pare să fi fost inventat de banda condusă de Niers și Sumer.

Se pare că Niers a avut un mentor numit Martin Stier, care, din anii 1550 până la arestarea și executarea sa în 1572, a condus o bandă de 49 de tâlhari care lucrau aparent ca păstori, omorând și jefuind pe drumul din Olanda la Württemberg.

Wiltenburg adaugă că „păstorii erau considerați oameni fără onoaore, mai ales în gândirea breslelor urbane”.

Istoricul oferă un exemplu de astfel de gândire dintr-un roman publicat în 1554, în care tânărul anti-erou alunecă treptat pe scara socială până la cea de păstor și, în cele din urmă, atinge treapta cea mai de jos, ca menestrel rătăcitor.

Cariera de criminal a lui Niers a durat, potrivit unui cântec popular, 15 ani.

În 1577, unii dintre membrii bandei au fost prinși, inclusiv Niers.

Un anume Claus Strikker a mărturisit că, înainte cu zece, a lucrat împreună cu Niers și l-a ajutat să ucidă o femeie de 20 de ani în Gottswald.

De asemenea, un complice pe nume Peter Oblath a întocmit o listă cu 14 membri ai bandei, inclusiv cu cel al lui Peter Niers.

Joy Wiltenburg notează că Niers însuși a fost arestat și torturat în Gersbach.

Acolo, a mărturisit 75 de crime, dar a reușit cumva să scape.

În următorii ani, până la arestarea sa finală dinn 1581, au fost scrise și difuzate mai multe broșuri, balade și povești care detaliază canibalismul și stăpânirea magiei negre.

De exemplu, s-a spus că atunci când banda lui Niers și Sumer s-a strâns la Pfalzburg, au avut o întâlnire cu Diavolul, care a dat binecuvântarea ambițiilor bandei, oferind lui Niers și lui Sumer o plata lunară, împreună cu acordarea de puteri supranaturale lui Niers.

Chiar mai devreme, însă, se pare că Niers învățase cum să devină invizibil de la mentorul său Martin Stier și că singurul motiv pentru care a fost prins în cele din urmă a fost că n-a avut la el geanta cu materialele magice pentru a se face invizibil.

În timpul aruncării vrăjilor, inimile fătului erau mâncate.

Joy Wiltenburg menționează, de asemenea, o altă utilizare a magiei negre fetale: să transforme carnea și grăsimile nenăscuților în lumânări magice care, atunci când erau aprinse, le-ar fi permis tâlharilor să jefuiască casele fără a trezi locuitorii.

Lui Peter Niers i s-au atribuit și alte puteri supranaturale, în special capacitatea de transformare fizică.

Diferite povești spuneau că era capabil să se transforme într-un bușten sau o piatră, dar, conform unei balade târzii, el putea deveni și capră, câine sau pisică, după bunul plac.

Însă, o relatare contemporană sugerează că Peter Niers era un maestru al deghizării.

Într-un mandat de arestare difuzat în 1579, bazat pe mărturisiri ale subalternilor săi capturați, când se credea că Niers opera în zona Schwarzwald, se spune că el frecvent și-a schimbat înfățișarea și costumul, uneori mascându-se ca un soldat obișnuit, alteori ca un lepros etc.

Același mandat afirmă că el avea întotdeauna mulți bani în buzunar, purta două pistoale încărcate și o uriașă sabie pe care o mânuia cu ambele mâini.

Cântecul popular menționat mai sus are câteva detalii despre aspectul său fizic.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA