Evenimentul Istoric > Articole online > Perla Neagră: Regele este unul singur. Rețeta fericirii unui geniu
Articole online

Perla Neagră: Regele este unul singur. Rețeta fericirii unui geniu

Cristiano Ronaldo este pentru el cel mai bun jucător din lume în prezent, dar a reamintit că „regele este unul singur”.

„Astăzi, Cristiano Ronaldo este cel mai bun, pentru că e cel mai stabil, aşa este de 10 ani. Însă nu trebuie să-l uităm pe Messi”, a declarat legenda fotbalului Edson Arantes do Nascimento – Pele într-un interviu acordat canalului de YouTube ”Pilhado”.

Pele a fost mai bun decât toţi

Pele a mai spus că, alături de Ronaldo şi Messi, mai sunt şi alţi „jucători buni”, în special în Europa, reamintind totodată traiectoriile foştilor fotbalişti Zico, Ronaldinho Gaucho şi Ronaldo „El Fenomeno”.

Cu toate acestea, fostul fotbalist, care a marcat 1.283 de goluri de-a lungul carierei sale, a dat asigurări că „există un singur rege” şi a subliniat cu umor că „Pele a fost mai bun decât toţi”.

„Dacă trebuie să fiu sincer şi să spun adevărul, ei bine, voi spune adevărul: tatăl meu şi mama mea au închis fabrica. Pele va fi unul singur şi niciodată nu va mai fi altul ca el”, a comentat răzând „Regele”.

Pele a afirmat ca reţeta fericirii de-a lungul celor aproape 80 de ani de viaţă a fost dragostea. „Am fost atât de fericit în aceşti 80 de ani pentru că încerc mereu să nu fac rău şi să nu rănesc pe nimeni. Iar de aici vine acea certitudine de a şti că voi fi fericit”, a spus fostul decar al Selecao.

1281 de goluri în 1363 de meciuri

Edson Arantes do Nascimento, născut pe 23 octombrie 1940, este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile. În 1999 el a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

În același an, France Football le-a propus foștilor câștigători a Balonului de Aur să aleagă Jucătorul Secolului; ei l-au ales pe Pele.

În 1999, Pele a fost ales Sportivul Secolului de către Comitetul Olimpic Internațional și revista Time l-a inclus în lista lor cu 100 cei mai influenți oameni ai secolului XX.

În 2013 el a primit Premiul de Onoare a Balonului de Aur FIFA, în semn de recunoștință pentru cariera și realizările lui ca personalitate în lumea fotbalului.

Conform IFFHS, Pele este cel mai de succes marcator în ligă din lume, cu 541 de goluri.

În total Pele a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, inclusiv amicale neoficiale, motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal.În timpul când făcea parte din lumea sportului, Pele fost pentru o perioadă cel mai bine plătit sportiv din lume.

Erou național

În Brazilia, Pele este considerat a fi un erou național pentru performanțele obținute în fotbal și sprijinul politicii de a îmbunătăți condițiile sociale ale săracilor.

În 1961, Președintele Braziliei Jânio Quadros a declarat că Pele este „o comoară națională”.

De-a lungul carierei sale, el a devenit cunoscut ca „Perla Neagr㔄Regele Fotbalului”, „Regele Pele” sau pur și simplu „Regele” (O Rei).

Și-a început cariera la 15 ani jucând pentru Santos și pentru naționala de fotbal a Braziliei începând cu 16 ani.

Are în palmares trei Campionate Mondiale de Fotbal câștigate: în 1958, 1962 și 1970, fiind singurul jucător care a reușit această performanță; este cel mai bun golgheter al naționalei având 77 de goluri în 92 de jocuri. De asemenea, este cel mai bun marcator la nivel mondial, câștigând cu echipa sa Copa Libertadores 1962 și 1963.

Registration

Aici iti poti reseta parola