În orele libere, doamna făcea pe măcelăreasa, servind cu carne clandestină cunoștințele din cartier.
Pe la începutul lui februarie anul amintit mai sus, coana Florica a aprovizionat ca de obicei pe d-nii Constantin Dodenciu, lucrător la Apretura, domiciliat în strada Împăratul Traian 7, și pe Marin Motoristu, fericit proprietar al unui circular de tăiat lemne, chiriaș al măcelăresei, cărora le-a furnizat carne de berbec.
Consoarta d-lui Dodenciu pregătise carnea cu sos anglais, iar nenea Marin Motoristu a făcut din părțile moi sarmale cu care a servit rude invitate la o cumetrie.
Mesenii invitați ai ultimului au mâncat pe saturate, dar d. Constantin Dodenciu, mai prudent, nu s-a repezit, ci a degustat cu mare băgare de seamă bucatele.
Când a ajuns la oasele coastelor i s-a părut ceva suspect.
Îndată a împachetat o parte din carne care nu fusese gătită și în grabă s-a prezentat la Abator.
Corpul delict dus de d. Dodenciu fiind analizat de d-na dr. Naghel și d. dr. Atanasie Andrei, medici veterinari, s-a constatat că era carne de câine sadea.
Pentru verificarea analizei, din recolta de câini adusă de hingheri au fost sacrificați doi.
Si proba prin comparație a dat rezultate pozitive.
După aceea s-a procedat la topirea grăsimii din pachetul adus de d. Dodenciu și a unturii din câinii tăiați la Ecarisaj.
Untura era veritabilă de câine.
Cu certificatul eliberat de Abatorul communal și cu pachetul de coaste la subsuoară, d. Constantin Dodenciu a plecat la Parchet pentru a depune reclamație contra d-nei Florica Frizereasa.
Vecinii din cartier care au aflat de pățania celor doi clienți se întrebau ce se va întâmpla, în special cu nenea Marin Motoristu care cumpărase o cantitate importantă de carne la prețul de 10.000 lei kg.
Unora dintre intimii acestuia le era teamă că, auzind adevărul, nenea Marin va face urât…
Sursa: Gazeta Municipală din 24 februarie 1946