Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Pățania lui Marin Motoristu, chiriașul Floricăi Frizereasa din Șoseaua Olteniței nr.13, care a mâncat pe săturate sarmale din carne de contrabandă
Articole online

Pățania lui Marin Motoristu, chiriașul Floricăi Frizereasa din Șoseaua Olteniței nr.13, care a mâncat pe săturate sarmale din carne de contrabandă

În cartieul Bellu, Șoseaua Olteniței la nr.13, în 1946, locuia coana Florica Frizereasa, tovarășa de viață a d-lui Petrică Frizeru.

În orele libere, doamna făcea pe măcelăreasa, servind cu carne clandestină cunoștințele din cartier.

Pe la începutul lui februarie anul amintit mai sus, coana Florica a aprovizionat ca de obicei pe d-nii Constantin Dodenciu, lucrător la Apretura, domiciliat în strada Împăratul Traian 7, și pe  Marin Motoristu, fericit proprietar al unui circular de tăiat lemne, chiriaș al măcelăresei, cărora le-a furnizat carne de berbec.

Consoarta d-lui Dodenciu pregătise carnea cu sos anglais, iar nenea Marin Motoristu a făcut din părțile moi sarmale cu care a servit rude invitate la o cumetrie.

Mesenii invitați ai ultimului au mâncat pe saturate, dar d. Constantin Dodenciu, mai prudent, nu s-a repezit, ci a degustat cu mare băgare de seamă bucatele.

Când a ajuns la oasele coastelor i s-a părut ceva suspect.

Îndată a împachetat o parte din carne care nu fusese gătită și în grabă s-a prezentat la Abator.

Corpul delict dus de d. Dodenciu fiind analizat de d-na dr. Naghel și d. dr. Atanasie Andrei, medici veterinari, s-a constatat că era carne de câine sadea.

Pentru verificarea analizei, din recolta de câini adusă de hingheri au fost sacrificați doi.

Si proba prin comparație a dat rezultate pozitive.

După aceea s-a procedat la topirea grăsimii din pachetul adus de d. Dodenciu și a unturii din câinii tăiați la Ecarisaj.

Untura era veritabilă de câine.

Cu certificatul eliberat de Abatorul communal și cu pachetul de coaste la subsuoară, d. Constantin Dodenciu a plecat la Parchet pentru a depune reclamație contra d-nei Florica Frizereasa.

Vecinii din cartier care au aflat de pățania celor doi clienți se întrebau ce se va întâmpla, în special cu nenea Marin Motoristu care cumpărase o cantitate importantă de carne la prețul de 10.000 lei kg.

Unora dintre intimii acestuia le era teamă că, auzind adevărul, nenea Marin va face urât…

 

Sursa: Gazeta Municipală din 24 februarie 1946

Registration

Aici iti poti reseta parola