Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Pățania lui Marin Motoristu, chiriașul Floricăi Frizereasa din Șoseaua Olteniței nr.13, care a mâncat pe săturate sarmale din carne de contrabandă
Articole online

Pățania lui Marin Motoristu, chiriașul Floricăi Frizereasa din Șoseaua Olteniței nr.13, care a mâncat pe săturate sarmale din carne de contrabandă

În orele libere, doamna făcea pe măcelăreasa, servind cu carne clandestină cunoștințele din cartier.

Pe la începutul lui februarie anul amintit mai sus, coana Florica a aprovizionat ca de obicei pe d-nii Constantin Dodenciu, lucrător la Apretura, domiciliat în strada Împăratul Traian 7, și pe  Marin Motoristu, fericit proprietar al unui circular de tăiat lemne, chiriaș al măcelăresei, cărora le-a furnizat carne de berbec.

Consoarta d-lui Dodenciu pregătise carnea cu sos anglais, iar nenea Marin Motoristu a făcut din părțile moi sarmale cu care a servit rude invitate la o cumetrie.

Mesenii invitați ai ultimului au mâncat pe saturate, dar d. Constantin Dodenciu, mai prudent, nu s-a repezit, ci a degustat cu mare băgare de seamă bucatele.

Când a ajuns la oasele coastelor i s-a părut ceva suspect.

Îndată a împachetat o parte din carne care nu fusese gătită și în grabă s-a prezentat la Abator.

Corpul delict dus de d. Dodenciu fiind analizat de d-na dr. Naghel și d. dr. Atanasie Andrei, medici veterinari, s-a constatat că era carne de câine sadea.

Pentru verificarea analizei, din recolta de câini adusă de hingheri au fost sacrificați doi.

Si proba prin comparație a dat rezultate pozitive.

După aceea s-a procedat la topirea grăsimii din pachetul adus de d. Dodenciu și a unturii din câinii tăiați la Ecarisaj.

Untura era veritabilă de câine.

Cu certificatul eliberat de Abatorul communal și cu pachetul de coaste la subsuoară, d. Constantin Dodenciu a plecat la Parchet pentru a depune reclamație contra d-nei Florica Frizereasa.

Vecinii din cartier care au aflat de pățania celor doi clienți se întrebau ce se va întâmpla, în special cu nenea Marin Motoristu care cumpărase o cantitate importantă de carne la prețul de 10.000 lei kg.

Unora dintre intimii acestuia le era teamă că, auzind adevărul, nenea Marin va face urât…

 

Sursa: Gazeta Municipală din 24 februarie 1946

Registration

Aici iti poti reseta parola