Evenimentul Istoric > Articole online > Papa al cărui nume figurează pe faţada Basilicii San Pietro, la Vatican
Articole online

Papa al cărui nume figurează pe faţada Basilicii San Pietro, la Vatican

La 29 ianuarie 1621 murea Papa Paul al V-lea, născut Camillo Borghese.

Făcea parte din nobila familie Borghese şi se născuse la Roma, în 1552.

A devenit Papă în 1605, la vârsta de 53 de ani şi a fost contemporan cu cardinalul Richelieu, cu Galileo, Shakespeare, Cervantes şi El Greco, scrie history.info.

Este interesant de notat faptul că la Roma, în zilele noastre, poate fi văzută o enormă inscripţie referitoare la Papa Paul al V-lea pe faţada celebrei basilici San Pietro de la Vatican.

Pe partea superioară a faţadei de la intrarea în enorma structură poate fi citit: EN HONOREM PRINCIPE APOST PAVLVS V BVRGHESIVS ROMANVS PONT MAX ET MDCXII PONT VII – „În onoarea principelui apostolilor, Paul al V-lea Borghese, Papă, în anul 1612 şi al şaptea an al pontificatului său”).

Papa Paul al V-lea l-a primit pe trimisul japonez Hasekur Tsusenagu, în 1615, în timpul pontificatului lui. Acesta i-a remis Papei o scrisoare din partea liderului regional Date Masamuna, cerând o asociere comercială a Japoniei cu posesiunile spaniole din America Latină, precum şi trimiterea de misionari creştini în Japonia.

Paul al V-lea a decedat în 1621, la vârsta de 68 de ani în oraşul natal Roma. El este  cel care a fondat Banca Sfântului Spirit  (Il. Banco di Santo Spirito), banca Statului pontifical.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola