Pantera Neagră a schimbat prefixul

 

În august 2015 a fost condamnată de un tribunal din Sicilia la şase luni de închisoare cu suspendare pentru atacarea şi rănirea unui fotograf italian în 2009.

Enervată că a fost fotografiată cu prietenul ei de atunci, miliardarul rus Vladimir Doronin, în timp ce se aflau în vacanţă în Italia, Naomi Campbell i-a aplicat o lovitură dură cu poşeta fotografului Gaetano Di Giovanni, care nu se aştepta „la o astfel de reacţie violentă”.

Figură legendară în industria modei, Naomi Campbell s-a născut la 22 mai 1970, la Londra.

De-a lungul carierei sale a prezentat copertele a peste 500 de reviste şi a fost prezentată în campanii pentru Burberry, Prada, Versace, Chanel, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent şi Valentino.

Primul model de culoare

Naomi Campbell a fost primul model de culoare care a apărut pe coperta revistei TIME, Vogue ediţia franceză şi Vogue ediţia rusă, precum şi primul model de culoare britanic care a apărut pe coperta publicaţiei British Vogue. A prezentat şi o serie de colecţii ale designerilor de top, potrivit site-ului său oficial www.naomicampbell.com, citat de Agerpres.

De asemenea, a apărut în nenumărate emisiuni TV, videoclipuri şi filme între care seriile tv „The Cosby Show”, „The Fresh Prince of Bel-Air”, videoclipul „Erotica” aparţinând cântăreţei Madonna, piesa lui Bob Marley „Is This Love” şi videoclipul lui Michael Jackson „In The Closet”.

Din 1997, Campbell s-a implicat în acte de caritate, în special pentru ajutorul sud-africanilor. În 1998, Naomi a făcut o scurtă vizită în România, tot în scopuri caritabile.

A fost co-autoare la un roman, „Swan” (1996), care s-a dovedit un succes.