Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Până unde a mers dragostea dintre Nancy și Ronald Reagan
Articole online

Până unde a mers dragostea dintre Nancy și Ronald Reagan

În The Triumph of Nancy Reagan, o biografie scrisă de Karen Tumulty, jurnalist la Washington Post, se arată că Nancy și Ronald Reagan, cel de-al 40-lea preşedinte american, s-au iubit atât de mult încât își ignorau chiar și copiii.

Fiica lor, Patti, vorbeşte despre bătăile pe care i le administra, când era mica, fosta Primă Doamnă.

„Viaţa mea a început abia după ce l-am întâlnit pe Ronnie”, a recunoscut Nancy în autobiografia ei.

În 1938, Ronald a jucat în filmul Brother Rat⁠ împreună cu actrița Jane Wyman. Ei și-au anunțat logodna la Chicago Theatre⁠ și s-au căsătorit pe 26 ianuarie 1940.

Împreună au avut doi copii biologici, Maureen⁠ și Christine (care s-a născut în 1947, dar a trăit numai o zi), și au adoptat un al treilea, Michael⁠.

După niște discuții în contradictoriu despre ambițiile politice ale lui Reagan, Wyman a cerut divorțul în 1948, invocând o manifestare anormală a soțului cauzată de responsabilitățile de la Uniunea Screen Actors Guild.

Procesul de divorț a fost finalizat în 1949.

Wyman, care era înregistrată ca republicană, a afirmat de asemenea că despărțirea lor a fost cauzată inclusiv de divergențele politice, Reagan fiind încă democrat pe atunci.

Ronald a întâlnit-o pe actrița Nancy Davis în 1949, după ce ea l-a contactat în calitatea sa de președinte al Screen Actors Guild.

A ajutat-o în chestiuni ce țin de apariția numelui ei în lista neagră de comuniști de la Hollywood, fiind confundată cu o altă Nancy Davis.

Ea a descris întâlnirea lor spunând: „Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost destul de aproape”.

S-au logodit la restaurantul Chasen’s⁠ din Los Angeles și s-au căsătorit pe 4 martie 1952, la Biserica Little Brown din valea San Fernando.

Au avut doi copii: Patti⁠, născută pe 21 octombrie 1952, și Ronald „Ron” Jr.⁠, născut pe 20 mai 1958.

Apropiații au descris relația Reaganilor ca apropiată, autentică și intimă.

În timpul președinției sale, s-a relatat că își afișau frecvent afecțiunea unuia pentru celălalt.

Un secretar de presă a precizat: „Ei niciodată n-au fost lipsiți de prețuire unul pentru altul. Niciodată nu s-au oprit să se curteze”.

El o numea adesea Mommy, iar ea pe el Ronnie. Odată i-a scris: „Indiferent ce am sau de ce mă bucur… totul ar fi fără sens dacă nu te-aș avea pe tine”.

În 1981, când se afla în spital în urma unei tentative de asasinat⁠, ea a dormit cu una dintre hainele lui, pentru a se alina cu mirosul lui.

Într-o scrisoare adresată poporului american în 1994, Reagan scria „mi s-a spus recent că sunt unul dintre milioanele de americani care vor fi afectați de boala Alzheimer… sper doar că este o cale de a o scuti pe Nancy de această experiență dureroasă”, iar în 1998, când era lovit de Alzheimer, Nancy a afirmat pentru Vanity Fair că „relația noastră este foarte specială. Am fost îndrăgostiți mult unul de altul și încă suntem. Când spun că viața mea a început cu Ronnie, ei bine, este adevărat. A început. Nu-mi pot imagina viața fără el”.

Nancy Reagan a murit într-o zi de duminică, 6 martie 2016, la vârsta de 94 de ani. El se stinsese pe 5 iunie 2004.

Registration

Aici iti poti reseta parola