Mai târziu, şi-a continuat cariera la Londra, unde a lucrat în cadrul University College London si Imperial College of Science, Technology and Medicine ca cercetător.
Odată cu dobândirea educaţiei, a experienţei în cercetare şi a mijloacelor de explorare a lumii vii, pentru a putea comunica vizual cu publicul său, Nora avea nevoie de mijloace de exprimare artistică pentru descoperirile la care visa încă din copilărie.
În 2011, a făcut un Master în Film Documentar la Universitatea de Arte din Londra (London College of Communication), devenind fotograf profesionist şi producător de film.
S-a întors în România pentru a termina, împreună cu tatăl său, Dan Anghelescu, un proiect complex de fotografiere şi identificare a speciilor de orhidee sălbatice.
Dan Anghelescu s-a născut în Câmpulung Muscel. A urmat cursurile liceului Dinicu Golescu, după care a devenit student al Institutului Politehnic Bucuresti.
În urma absolvirii, a devenit inginer, activând în cadrul Uzinii de Mecanică Fină din Sinaia.
Atractia pentru natură și frumusețile sale, l-a făcut să-și dezvolte pasiunea pentru flora montană, dedicându-și ultimii 25 de ani studiului și fotografierii acesteia.
Colecția sa este impresionantă, cuprinzând peste 600 de specii printre care se găsesc și speciile de orhidee sălbatice semnalate în Parcul Natural Munții Bucegi. De-a lungul anilor, împreună cu fiica sa, și-a extins preocuparea și asupra orhideelor din întreaga țară.
În cadrul școlilor studentesti de vară de la Sinaia, a ținut diferite conferințe privind protejarea și conservarea florei alpine.
A participat la schimburi culturale și științifice cu orhidologi din Franța. Împreuna cu Nora, fiica sa, au organizat expoziții în cadrul Casinoului Sinaia, Castelului Cantacuzino Bușteni, Librăriei Cărturești din București, Grădinii Botanice București, precum și la Ateneul Român, în cadrul activității Clubului Rotary Valea Prahovei.

- O lecție de diplomație uitată: audiența lui Vasile Alecsandri la Lordul Malmesbury, șeful diplomației britanice
- Sinodul Ecumenic de la Niceea Medalion aniversar la împlinirea a 1700 de ani (325-2025)
- Închipuit urmaș al lui Genghis-Han, admirat de Hitler „Baronul sângeros”, dușmanul feroce al statului bolșevic întemeiat de Lenin