Evenimentul Istoric > Articole online > Ordonanţa Militară nr. 4 din 29.03.2020. Persoanele peste 65 de ani au voie să meargă la medic pe întreaga perioadă a zilei
Articole online

Ordonanţa Militară nr. 4 din 29.03.2020. Persoanele peste 65 de ani au voie să meargă la medic pe întreaga perioadă a zilei

„Am clarificat cu privire la circulaţia personală cu vârsta peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve şi problemele de natură medicală precum tratamente oncologice planificate, dializă, folosind mijloace proprii, ale familiilor, speciale în intervalul orar normal (…) adică pe întreaga perioadă a zilei”, a spus Vela.

El a anunțat că Ordonanţa Militară nr.5 prevede că aceia care încalcă regulile izolării vor intra în carantină cu condiţia în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile.

„Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării intră direct în carantină cu condiţia în care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile”, a spus Vela, în declaraţia de presă susţinută la sediul MAI.

Curentul, gazele și apa nu se scumpesc

Preţurile la energie electrică şi termică, gaze, apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgenţă, începând cu data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei Militare numărul 4.

„Am decis că odată cu publicarea prezentei Ordonanţei Militare în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de astăzi, la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Aceste preţuri pot doar să scadă în funcţie de cerere şi ofertă, în niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a subliniat ministrul Vela.

Registration

Aici iti poti reseta parola