Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Opt morţi, în urma unei inundaţii cu bere într-un cartier londonez
Articole online

Opt morţi, în urma unei inundaţii cu bere într-un cartier londonez

O cuvă imensă de bere aflată în plin proces de fermentaţie s-a fisurat şi a cedat, provocând o adevărată maree de bere, 1,47 milioane de litri revărsându-se pe străzile alăturate, inundându-le.

Pentru că majoritatea clădirilor situate în apropierea fabricii erau locuinţe precare, din clasa inferioară, iar cele mai multe familii locuiau în pivniţele lor, a fost un adevărat dezastru.

Mareea de bere a inundat subsolurile şi a provocat moartea a opt persoane, care s-au înecat în bere sau au fost îngropate de vii sub ruinele clădirilor prăbuşite.

În pub-ul Tavistock Arms, valul de bere a dărâmat un zid şi a blocat ieşirea unei adolescente care servea clienţii. Din păcate, aceasta nu a supravieţuit.

Valul de bere a dărâmat alte două case.

Două dintre victime erau copii de 3 şi 4 ani.

Fabrica de bere era proprietatea societăţii Meux, fondate în 1764 şi situate la intersecţia Oxford Street cu Tottenham Court Road.

Firma a fost acţionată în justiţie, dar incidentul a fost declarat “acţiunea lui Dumnezeu” în faţa instanţei, aşa că nimeni nu a fost găsit vinovat pentru cele petrecute. Prin urmare, fabrica şi-a reluat producţia, după ce a efectuat reparaţiile de rigoare, în urma accidentului.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola