Evenimentul Istoric > Articole online > Operaţiune istorică în Italia: cea mai amplă arestare în rândurile Mafiei din ultimii 30 de ani
Articole online

Operaţiune istorică în Italia: cea mai amplă arestare în rândurile Mafiei din ultimii 30 de ani

Peste 300 de persoane, printre care politicieni şi poliţişti, au fost arestate în impresionanta operaţiune antimafia care a vizat gruparea ‘Ndrangheta.

2.500 de polițiști care efectuau mai multe raiduri în centrul Calabriei, având ca țintă clanul ‘Ndrangheta, au fost implicați în această a doua mare operațiune antimafia din istoria Italiei.

„Maxiprocesul”

„Este operaţiunea de cea mai mare avengură de la maxiprocesul de la Palermo”, a declarat procurorul oraşului Catanzano, Nicola Gratteri, pentru postul public de televiziune italian.

Termenul de „maxiproces” este pentru Italia o procedură de judecare a membrilor Mafiei siciliene pe o perioadă desfăşurată între 1986 şi 1992, în timpul căreia 350 de persoane au fost încarcerate.

Ancheta început în urmă cu trei ani, în 2016 şi a vizat 11 regiuni în care mafia calabreză s-a extins foarte mult în ultimii ani.

În mai multe ţări

Suspecții au fost urmăriţi și arestați în Germania, Elveția și Bulgaria, printre ei chiar politicieni, un fost demnitar regional, un primar, un lider politic de partid, un comandant de poliție și cunoscutul avocat și fost membru al formațiunii lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, Giancarlo Pittelli.

Operaţiunea actuală a permis desfiinţarea tuturor celulelor ‘Ndrangheta care operau în provincia Vibo Valentia.

Potrivit procurorului, forţele de ordine au acţionat într-o zonă care se întinde de la Alpi la Sicilia. Volumul raportului privind aceste operaţiuni este de 250 de pagini!

Majoritatea suspecţilor, 260 de persoane, au fost arestaţi preventiv.

Capetele de acuzare sunt implicare în activităţi mafiote, extorsiune, obţinere de bunuri ilicite, omucideri, spălare de bani, fraudă.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola