Evenimentul Istoric > Articole online > Omul de Gheață întrece orice imaginație
Articole online

Omul de Gheață întrece orice imaginație

Noul record a fost înregistrat în piaţa centrală din Melk, oraş istoric situat la 80 de kilometri vest de Viena, unde zeci de persoane l-au încurajat pe bărbat.

Koeberl, un funcţionar public în vârstă de 43 de ani, nu a dorit doar să-şi depăşească recordul precedent, ci şi să lanseze un mesaj de conştientizare cu privire la criza climatică şi la topirea gheţarilor.

„În Germania există cinci gheţari. Oamenii de ştiinţă spun că în numai zece ani va mai rămâne unul singur. Am doi copii şi în viitor vreau să merg cu ei pe un gheţar, să-l vadă, să poată fi pe el. Vom avea o problemă în următorii 10, 20 de ani, dacă nu facem nimic pentru a schimba lucrurile”, a explicat sportivul austriac potrivit Agerpres.

„Omul de gheaţă” speră că, atunci când îi vor vedea realizarea, politicienii şi întreprinzătorii îi vor asculta mesajul şi vor deveni conştienţi de enorma pierdere pe care ar presupune-o dispariţia gheţarilor.

Anul trecut, Koeberl l-a detronat pe chinezul Jin Songhao, care deţinea recordul mondial „de maximă durată, cu contact fizic total cu gheaţa”. Evenimentul s-a petrecut la Viena unde, în momentul concursului, temperatura exterioară era de peste 30 de grade Celsius.

„Când respiram, aerul cald îmi intra în plămâni şi îmi încălzea corpul”, îşi aminteşte el. În această sâmbătă, temperatura la Melk a fost ceva mai scăzută, de 27 de grade Celsius.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola