Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Omul care păzea 24 de ore din 24 cuplul Ceaușescu: Nicu n-a fost trimis în exil la Sibiu
Articole online

Omul care păzea 24 de ore din 24 cuplul Ceaușescu: Nicu n-a fost trimis în exil la Sibiu

Adrian Eugen Cristea susține că Elena și Nicolae Ceaușescu nu se certau niciodată din cel puțin două motive: unul, nu aveau când, doi, nu aveau de ce să se certe.

A.E.C.: Când să se cercete? La ora 9:00 erau la serviciu și la ora 13:00 ei plecau din cabinet și se duceau acasă, mâncau.

De la ora 14:00 către 15:30 era odihnă, fiecare separat.

Ei nu ședeau acasă decât o jumătate de oră sau o oră împreună, după care la ora 16:00 erau prezenți la serviciu.

La ora 18:00 plecau. La ora 19:30 mâncau. Când să se certe acești oameni? Pentru că certurile pleacă la familiile noastre, de la neajunsuri în familie, de la faptul că n-au bani, că n-au mâncare cum trebuie, n-au îmbrăcăminte.

Șeful pazei familiei dictatoriale spune că doar aparent Nicolae Ceaușescu ar fi fost o marionetă în mâna unei femei diabolice ca Elena.

Privită de aproape relația dintre cei doi nu numai că era lipsită de certuri dar era și închegată pe o mare iubire.

A.E.C.: Nicolae Ceaușescu a fost omul care și-a iubit fără limite soția. El a văzut în ea omul pe care se putea baza, omul de mare încredere.

Același lucru s-a întâmplat și cu ea, numai că ea fiind femeie avea niște simțuri în plus prin care își dădea seama că ea fără el nu putea să facă nimic.

Despre protagonistul celor mai multe bârfe și zvonuri din cadrul famliei Ceaușescu, ne referim aici la Nicu Ceaușescu, colonelul Cristea susține că numirea odraslei ca prim secretar la Sibiu nu s-a dorit un exil ci o treaptă intermediară spre titlul suprem, secretar general al partidului.

A.E.C.: Și am să revin asupra faptului că Nicu a fost creația ei și al lui în ce privește faptul că urmau ca să îl desemneze ca secretar general al partidului și președinte al României.

De aceea, Nicu a fost pregătit când a fost dus la Comitetul Central al U.T.C.ului din România, ca secretar și trimis la Sibiu ca prim secretar.

Toate funcțiile acestea prin care Nicu a fost trecut erau special făcute ca să-l pregătească ca Secretar General al partidului și nicidecum să-l înlăture, să-l trimită în exil.

Registration

Aici iti poti reseta parola