Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Omul care a făcut să plângă Brazilia s-a dus după Maradona
Articole online

Omul care a făcut să plângă Brazilia s-a dus după Maradona

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, vedeta Cupei Mondiale de Fotbal din 1982, câştigată de Italia, a decedat la vârsta de 64 de ani, au anunţat joi dimineaţa soţia sa şi presa italiană.

Soţia lui Rossi, Federica Cappelletti, a anunţat moartea fostului internaţional pe Instagram, publicând o fotografie cu mesajul Per sempre (Pentru totdeauna), urmat de o inimioară.

Postul italian de televiziune RAI Sport, la care Rossi lucra în calitate de consultant, a precizat că fotbalistul s-a stins din cauza unei boli incurabile.

Presa italiană i-a adus un omagiu celui alintat Pablito, „omul care a făcut să plângă Brazilia”, după ce i-a marcat trei goluri la Cupa Mondială din 1982, scrie cotidianul La Repubblica, citat de Agerpres.

Paolo Rossi, care iniţial nu trebuia să joace la Cupa Mondială din 1982, a fost în cele din urmă eroul Mondialului spaniol, fiind golgheterul competiţiei, campion mondial şi cel mai bun jucător al turneului.

Suspendat pentru trei ani în martie 1980 în urma implicării sale în scandalul „Totonero”, o afacere cu meciuri trucate şi pariuri ilegale în Italia, el a fost totuşi convocat pentru Cupa Mondială din Spania, după reducerea pedepsei, în ciuda scepticismului presei şi suporterilor.

Rossi a câştigat în cariera sa două titluri în Serie A, Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Italiei cu Juventus.

Paolo Rossi a marcat trei goluri pentru Italia şi la Cupa Mondială din 1978, fiind golgheterul all-time al Squadrei Azzurra la Cupa Mondială, cu 9 reuşite în total, la egalitate cu Roberto Baggio şi Christian Vieri.

Registration

Aici iti poti reseta parola