Evenimentul Istoric > Articole online > Ochelarii de instrucție care făceau noapte din zi
Articole online

Ochelarii de instrucție care făceau noapte din zi

Până la apariția în vremurile moderne a ochelarilor care să permită vederea pe timp de noapte, militarii erau obligați să se antreneze în condiții primitive pentru lupta în întuneric.

Pentru antrenamentele de pregătire pentru lupta pe timp de noapte, cadeții școlilor de ofițeri britanici purtau în 1940 ochelari întunecați la instrucția desfășurată în timpul zilei.

Dotați cu lentile întunecate, ochelarii folosiți la antrenamentul viitorilor ofițeri ai Majestății Sale reproduceau condițiile de vizibilitate cu care aceștia urmau să se confrunte pe tip de noapte, potrivit site-ului Vintage News Daily.

Grație ochelarilor, tinerii soldați învățau să se obișnuiască cu peisajul, așa cum se vede el în condiții de întuneric și să dobândească abilitatea de a putea ținti „orbește”, în condițiile în care nu puteau distinge cătarea și înălțătorul armei.

În imaginea rară de mai sus, se pot vedea mai mulți cadeți britanici purtând astfel de ochelari întunecați de antrenament, care reproduceau condițiile de noapte în timpul exercițiilor din timpul zilei.

În 1943, armata germană a fost prima din lume care a efectuat primele teste cu sisteme cu infraroșu, amplasate pe tancurile Panzer.

Registration

Aici iti poti reseta parola