Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > O telepatie a lui Brătescu-Voinești. Mareșalul Pilsudski certifică puterile supranaturale ale extralucidului Ossowicki
Articole online

O telepatie a lui Brătescu-Voinești. Mareșalul Pilsudski certifică puterile supranaturale ale extralucidului Ossowicki

Normal, potrivit cererii și ofertei, industria prezicătorilor, clarvăzătorilor, dar și a șarlatanilor a înflorit.

Evident că presa nu avea cum să nu se ocupe pe larg de un subiect la ordinea zilei.

Din Realitatea Ilustrată, apărută pe 6 iulie 1933. am cules doar două exemple:

„Credem că nu există om, care să nu cunoască, din propria-i experienţă, telepatia.

  1. Brătescu-Voineşti, cunoscutul scriitor, povestia următorul caz de telepatie, petrecut cu domnia-sa:

Venise la 3ucureşti, la studii, lăsând pe tatăl său foarte sănătos. Peste câteva zile, visează că jumătate din casa părintească s’a năruit. A doua zi de dimineaţă, primeşte o telegramă, prin care era chemat acasă, la Târgovişte.

Ajuns aci, a găsit pe tatăl său în agonie şi, în acea seară, bolnavul a murit.

A trecut un an. Într’o noapte, d. Brătescu-Voineşti visează că şi cealaltă jumătate din casă, rămasă în picioare, s’a năruit.

În seara aceleiaş zile, a murit şi mama sa!

Aceste fapte, nu deschid oare orizonturi nebișnuite?… Nu sunt ele oare dovada, despre acea comunicare sufletească tainică, ce se stabileşte uneori între două suflete?…

Dar aceste fapte abundă.

Mareșalul Pilsudski verifică o experiență…

Mare senzaţie a făcut acum câţiva ani, extralucidul Ossowicki din Varşovia, care citia scrisori prin plicurile închise, şi cu care au făcut experienţe, cei mai de seamă savanţi.

Însuși Mareşalul Pilsudski, şeful statului polon, l-a pus la încercare. Iată în această privinţă, traducerea unui bizar, dar autentic document:

„Certific prin prezenta că documentul alăturat, adică o formulă a jocului de șah, scrisă de şeful statului, d. Mareşal Pilsudski, formulă care n’a fost cunoscută decât de el, pusă în plic de către Mareşal în persoană şi sigilată cu sigiliul dat de ministrul de răsboiu, generalul Sosukowski, a fost citit, în 15— 20 minute, de d. Stephan Ossowicki.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola