Evenimentul Istoric > Articole online > O sută de ani au crezut că în tablou este fiul regelui. Cine era înfăţişat, de fapt
Articole online

O sută de ani au crezut că în tablou este fiul regelui. Cine era înfăţişat, de fapt

Un portret de mari dimensiuni, despre care s-a crezut că îl înfăţişează pe Marele Delfin al Franţei, fiul Regelui Ludovic al XIV-lea, s-a dovedit a înfăţişa pe altcineva.

Tabloul care a fost expus timp de un secol pe un coridor al Băncii centrale de la Paris este, de fapt, ilustrarea unui britanic.

Personajul care este pictat cu elemente ale regalităţii şi purtând o sabie montată în perle nu este fiul Regelui Soare, ci primarul Londrei de la sfârşitul secolului al XVII-lea, scrie The Guardian.

Tabloul, care are trei metri înălţime, este acum expus, pentru prima dată, pentru public la galeriile Tate Britain, în cadrul expoziţiei care spune istoria perioadei baroce britanice, despre care istoricii spun că este una din cele mai neglijate epoci din istoria artei din Regatul Unit.

Curatoarea expoziţiei de la galeriile Tate, Tabitha Barber, a spus că pânza a fost cumpărată de Banca Franţei în anii 1920 din cauza presupusei legături cu regii francezi şi abia de curând au fost iniţiate cercetările privind tabloul, aflându-se adevărul.

Potrivit acesteia, mai multe elemente din această pânză indică faptul că este vorba despre un primar de-ai Londrei.

Pictura este semnată de John Closterman.

Registration

Aici iti poti reseta parola