Evenimentul Istoric > Articole online > O scrisoare cu semnătura lui Putin s-a vândut la licitaţie cu 5.000 de euro. Cui îi era adesată
Articole online

O scrisoare cu semnătura lui Putin s-a vândut la licitaţie cu 5.000 de euro. Cui îi era adesată

O scrisoare cu semnătura lui Putin s-a vândut la licitaţie cu 5.000 de euro. Cui îi era adesată

Scrisoarea, adresată unuia dintre cei mai prestigioşi ziarişti din epoca sovietică, editorialistul Valentin Zorin, s-a vândut cu 340.000 de ruble (4.930 de euro) la o licitaţie desfăşurată la Moscova.

În scrisoarea datată 12 septembrie 2001 şi încheiată cu o dedicaţie scrisă de mână şi semnată de Putin, preşedintele rus îi mulţumeşte lui Zorin (1925-2016) pentru cartea „The unknown about the known”, pe care i-a făcut-o cadou şi pe care a citit-o „cu mare interes”.

Cartea lui Zorin, specialist în politica americană şi care a trăit în SUA o mare parte din cariera sa de ziarist, prezintă viziunea sa asupra unor personalităţi care au făcut istorie în secolul al XX-lea.

În anii săi de reporter trăiţi în SUA, de editorialist politic, prezentator de radio şi televiziune şi de profesor la Institutul pentru Studiul SUA şi Canadei al Academiei de Ştiinţe a Rusiei, Valentin Zorin a fost martorul multor evenimente care au atras atenţia lumii.

El a avut relaţii cu figuri emblematice ale politicii mondiale: liderii sovietici Nikita Hruşciov (1953-1964) şi Leonid Brejnev (1964-1982), preşedinţii americani John F. Kennedy şi Ronald Reagan, sau prim-ministrul britanic Margaret Thatcher.

„Mereu v-am urmărit munca cu mare interes şi satisfacţie. Practic totul este strălucit şi plin de talent. Vă urez succes! V. Putin”, a scris acesta de mână în scrisoarea care poartă antetul oficial al preşedintelui Federaţiei Ruse.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA