Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > O pictură a lui Churchill scoasă la vânzare de Angelina Jolie
Articole online

O pictură a lui Churchill scoasă la vânzare de Angelina Jolie

Sir Winston Churchill a pictat un singur tablou în Al Doilea Război Mondial, pe care i l-a făcut cadou președintelui american Franklin D. Roosevelt.

Acest tablou a fost scos la licitație de actualul proprietar, nimeni alta decât actrița de la Hollywood Angelina Jolie.

Experții se așteaptă ca peisajul marocan, având titlul „Turnul moscheii Kutubia”, să se vândă cu un preț de 1,5 – 2,5 milioane de lire sterline.

Licitația, organizată de Casa Christie’s, este programată pentru luna viitoare și ar putea stabili un record pentru o operă a premierului britanic, scrie Daily Mail.

Churchill a pictat tabloul la Marrakech, după Conferința de la Casablanca din 1943. Aliații au stabilit atunci că singura variantă acceptabilă de încheiere a războiului este capitularea totală a puterilor Axei.

A doua zi după încheierea conferinței, Churchill l-a invitat pe Roosevelt să îl însoțească la Marrakech pentru a-i arăta priveliștea orașului în amurg.

Churchill, care a fost un artist amator pasionat, a creat mai bine de 500 de picturi. El i-a dăruit tabloul cu peisajul crepuscular al Marrakechului președintelui american, ca amintire a evenimentului de la Casablanca.

În el este reprezentată moscheea din secolul al XII-lea a orașului, la apus, având pe fundal munții Atlas.

Lucrarea a fost vândută de către fiul lui Roosevelt, Elliot, după moartea tatălui, în 1945. A avut mai mulți proprietari, până când a fost cumpărată în 2011 de Angelina Jolie și partenerul ei de atunci, Brad Pitt.

Nick Orchard, șeful departamentului de artă britanică modernă de la Christie’s a declarat despre pictură:

„Este fără îndoială cel mai bun tablou al lui Winston Churchill datorită importanție pentru el a subiectului.”

Registration

Aici iti poti reseta parola